Sledujte nás

Futbal

Bardejovčanky letia na EURO 2016

Coca-Cola Cup 2015/2016 je najvyššia futbalová súťaž roka žiakov a žiačok základných škôl a osemročných gymnázií (narodených medzi 1.1.2000 a 23.9.2003), do ktorej sa aj v tomto školskom roku prihlásilo viac ako 23-tisíc účastníkov. Prebiehala počas celého školského roka a vo svojich kategóriách sa do vyšších postupových kôl posúvali stále tí najlepší.

V kategórii dievčat sa v semifinálovom zápase pobili o víťaznú priečku mladé Bardejovčanky s Bratislavčankami, kde východniarky zdolali svoje súperky s prehľadom výkonom 5:0,  a tak ich čakalo superfinále v Olomouci.

Finálový turnaj Majstrovstiev Českej a Slovenskej republiky, v ktorom sa stretli dve najlepšie družstvá v každej kategórii, má dnes už svojich víťazov. V kategórii žiačok si prvenstvo odniesli talentované futbalistky zo Základnej školy Bartolomeja Krpelca v Bardejove.

Na medzinárodnom turnaji naše bojovníčky išli na dno svojich síl. Použili srdce, vôľu i rozum. Zúročili drinu, ktorú venujú tomuto športu. Sú dôkazom toho, že aj v skromných podmienkach sa tvrdým tréningom dá dosiahnuť veľa. Zodpovedným výkonom sa môžu pochváliť všetky. Nesklamali tých, ktorí im verili a držali palce. Súperky z Pardubíc zdolali výkonom 2:0. Rozhodujúce góly strelili Sára Sviatkovská a Saša Tejová. Ich tréner Jozef Matej st. (o ktorom je už v našej redakcii pripravený ďalší článok) môže byť na ne právom hrdý. Ani on, ostrieľaný harcovník, najprv nechápal, neveril…. no potom sa už nedokázal ubrániť slzám.

Česko-slovenské superfinále sa teda skončilo víťazstvom Sloveniek a kapitánka Saša Tejová si z rúk Jána Kollera prevzala nádherný pohár. Odmenou sa ich tvrdú prácu, sebadisciplínu i vzornú reprezentáciu nielen školy a mesta, ale aj Slovenska, je ich hlavná výhra – letenky na semifinálový zápas na EURO 2016 vo Francúzsku. Sme hrdí na naše dievčatá. Želáme im veľa krásnych zážitkov vo Francúzsku, nech sa im splní ich tvrdo vysnívaný futbalový sen.

Coca-Cola Cup 2016 2 - BROsport.sk

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal