Sledujte nás

Futbal

Bojovníci Petrov a Gutierrez

Pár dní dozadu som pri rutinnom scrollovaní Instagramu zazrel mnoho zaujímavostí a zvláštností.

Okrem pravidelného denného sumáru kto, čo a kde zjedol, samozrejme s informáciou o energetickej hodnote a podieli tuku v jedle, som videl taktiež kto sa v ktorej kabínke akého obchodného centra zase fintí na trip na Pohodu a tiež aj to, čo je nové vo Francúzsku, v Madride a v súkromí veľkých futbalových hviezd. Myšlienkami už takmer na dovolenke a v pozadí nervóznej mamičky, ktorá balenie prežíva intenzívnejšie ako ja, som zazrel informáciu o narodeninách dvoch futbalistov. Stiliana Petrova a Jonasa Gutierreza.

Prvý menovaný sa mi spája s detstvom, kedy som si po celom dni strávenom v škole a následne na tréningu spokojne sadol za počítač, zapol FIFU 06 a hral kariéru v drese Celticu. Krásne to detské časy. V tom čase Petrov hrával práve v drese katolíkov a práve on bol v mojom mužstve najlepším strelcom. Ale nie o tom som chcel. V utorok 5.7. oslávil Petrov 37. narodeniny a tento bývalý bulharský reprezentant oznámil, že v júni sa zapojí v Rakúsku k svojmu bývalému klubu, v drese ktorého ukončil kariéru, k Aston Villa. No co, starý dzedo nemá doma co robic ta idze zaš bavic fodbal, lenže Petrov ukončil kariéru v roku 2013, pretože mu diagnostikovali leukémiu. Tri roky na to, po prekonaní tejto choroby, sa rozhodol pre návrat, hoci v jeho veku možno na rok, možno na dva a možno len na mesiac. Každopádne, zaslúži si obdiv len preto, že chce.

V ten istý deň sa narodil ďalší hráč, na ktorého spomínam ešte z detstva, Jonas Manuel Gutierrez. Bývalého argentínskeho reprezentanta si pamätám z pôsobenia v Newcastli United, kde spolu s Fabriciom Coloccinim mali na hlave viac vlasov ako zvyšok Premier League. Tohto hráča postihol podobný osud ako Petrova. Taktiež mu diagnostikovali zákernú chorobu, v jeho prípade rakovinu semeníkov, písal sa vtedy rok 2013. O jeho chorobe vedeli len jeho najbližší, medzi nimi aj Fabricio Coloccini a verejnosť sa o jeho chorobe dozvedela až v septembri 2014, kedy už Jonas stihol liečbu, ktorú ukončil následne v novembri. V marci 2015 zažil comeback ako striedajúci hráč v zápase s Manchestrom United, kde mu domáci diváci Strák dopriali standing ovation. V súčasnosti je hráčom Deportiva La Coruňa, teší sa zdraviu a zatiaľ aj ďalšej profesionálnej kariére.

Rovnako ako sa život nemaznal s Jakubom Blaszczykowskim, nemaznal sa ani s týmito dvoma. Avšak všetkých troch spája nielen láska k futbalu ale aj to, že napriek všetkému, čo museli v živote podstúpiť, sa nevzdali a pokračujú v tom, čo majú najradšej.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal