Sledujte nás

Ostatné športy

Čo ponúka Tour de France

Prvý blok etáp prebehol rýchlejšie ako Ronaldove finále na Eure. Dnešná kráľovská Pyrenejská etapa, v ktorej jazdci nastúpali vyše 5000 výškových metrov už vyzerala ako tak súťažne. Dobrých dvadsať minút El Pistolero okupoval tímové vozidlo, kým to nezabalil pre horúčky a zranenie z prvých dvoch dní. Ak sa dá skoro dohromady, mohli by sme ho vidieť už na poslednej Grand Tour sezóny v Španielsku. No už cez voľný deň by mal podpísať nový kontrakt s celkom Trek-Segafredo.

Sagan po prvom krkolomnom kopci v úniku zistil, že pred prémiou je ešte jedna stena, horšia. Spolu s Peťom do úniku naskočil aj Valverde (Movistar) s jeho dvomi kolegami, ktorí ťahali čelo. To sa nepáčilo britskému celku Sky. Valverde sa po chvíli musel vrátiť späť do pelotónu lebo si uvedomil, že toto tempo by malo veľmi veľa obetí na oboch stranách a Tour je ešte mladá. Na poslednom kopci vystriedal dážď enormné horúčavy a aby nebolo borcom málo, tak mali posledné kilometre k dažďu zdarma aj loptičky ľadu. V 9. etape sme videli bitku hneď na troch frontoch. Súboj o etapový vavrín prekvapivo ľahko vyhral Tom Dumoulin (Giant). Pinot (FDJ) si to rozdal s Majkom (Tinkoff) o bodkovaný dres. Bitku vyhral Francúz, no vojna je ešte len na začiatku. Posledný, najdôležitejší front nemal víťaza, avšak porazených bolo hneď niekoľko. Kreuziger, Van Garderen, Rolland a Aru chytili straty v rozmedzí od desiatok sekúnd až minút. Sympatický výkon ukázal mladučký Brit Yates, ktorý sa udržal po boku Frooma, Porteho či Martina po celý deň a nakoniec ich ešte prešpurtoval v cieli.

Nasleduje deň voľna, ktorý určite príde všetkým vhod. V utorok nás čaká horská etapa, no na záver sa môžu tešiť špurtéri. Bude 197km dlhá, so začiatkom do 22,6 km dlhého stúpania. V prípade, že by sa grupeto šprintérov nedokázalo po kopci dostať do pelotónu, by sa mohol Sagan obliecť do zeleného.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy