Sledujte nás

Ostatné športy

Pikiho pelle melle, 29.11.2016

Cez víkend a za posledné dni sa toho udialo vo svete športu celkom dosť. Arsenal je v anglickej Premier League, wait a sec… na štvrtom mieste, užili sme si finále Davis Cupu, slalom žien, vrcholové futbalové ligy, i tú slovenskú Fortuna ligu. Prišli hokejové zápasy zo Slovenska či zahraničia, boj o titul majstra sveta v F1, jednoducho, bolo si z čoho vyberať.

Liverpoolskych The Reds zastihla vlna zranení. Po Sturridgeovi, Lallanovi a Ingsovi figuruje na listine zranených ďalšia ofenzívna opora tímu, Coutinho. V súťažnom dianí sa nepredstaví minimálne 6 týždňov.

Celtic Glasgow vo svojej 129-ročnej klubovej histórii získal stú významnú trofej. Podarilo sa mu to, keď v nedeľňajšom finále ligového pohára porazil Aberdeen 3:0.

Bastian Schweinsteiger v červenej časti Manchestru už dlhšie nehráva. K jeho situácii sa vyjadril i prezident bavorského Bayernu Ulli Hoeness. Podľa neho by sa mal nechať platiť ľuďmi z Man United až do konca svojho kontratku a potom im povedať, Arrivederci! „Áno, on pozná môj názor. Nechal by som ich platiť do 30. júna 2018. Každý mesiac by som si šiel zahrať golf, ponúkal im svoje služby a sprevádzal Anu Ivanovičovú na tenisové zápasy. To by bolo najlepšie pre tento klub za to, čo mu urobili. Mali by byť za to potrestaní,“ doplnil svoje tvrdenie Hoeness.

V Kazani sa uskutočnil žreb Pohára konfederácií FIFA. V A skupine si domáci Rusi zmerajú sily s výbermi Portugalska, Mexika a Nového Zélandu. V B skupine sa predstaví Nemecko, Čile, Austrália a víťaz APN (Africký pohár národov). Úvodný zápas je na programe 17. júna, zatiaľ čo finále sa odohrá 2. júla.

Peter Budaj naplno využíva zranenie Jonathana Quicka. Svojimi výkonmi sa mu podarilo vybojovať si dočasný post jednotky v LA Kings. S 12-mi víťazstvami mu patrí delená druhá priečka v počte vychytaných víťazstiev. Na prvom mieste je Carey Price, ktorý ma víťazstiev 13.

Marián Gáborík si zahral prvýkrát od zranenia na Svetovom pohári. Nastúpil v zápase proti Chicagu Blackhawks, kde si pripísal ice time necelých 12 minút. Ako sa sám vyjadril, nebol to z jeho strany ideálny výkon. Avšak verí, že sa časom dostane do zápasového tempa a bude pre svoj tím čo najviac prospešný.

Šampiónom F1 sa stal nemecký jazdec Nico Rosberg. V poslednej VC Abú Zabí skončil za svojím tímovým kolegom, Britom Hamiltonom, na druhom mieste. To mu však stačilo na celkové prvenstvo. Po závode mal dôvod na radosť: „Je to úžasný pocit. Som veľmi, veľmi pyšný. Podarilo sa mi to, čo môjmu otcovi. Teraz už budem len oslavovať, ako utrhnutý z reťaze…“

Oficiálny názov hokejového tímu z Nevady, ktorý bude od budúceho ročníka pôsobiť v NHL je Vegas Golden Knights. „Naše meno a logo predstavujú najvyšší prvok triedy bojovníkov – tým sú rytieri. Práve rytieri sú tí, ktorí chránia slabých, obraňujú ríšu. Tiež sa nikdy nevzdávajú, nikdy neustupujú, pozerajú sa len dopredu a takí chceme byť aj my s naším tímom,“ uviedol majiteľ Golden Knights na webe NHL.  V júnovom rozširovacom drafte si budú môcť vybrať po jednom hráčovi z každého mužstva. Avšak okrem tých, ktorých tímy pridajú na listinu chránených hráčov. Výber bude známy 21. júna 2017.

V Davis Cupovom finále sa po víťazstve 3:2 nad Chorvátskom radovali Argentínčania, aj keď po sobotňajšej štvorhre prehrávali už 2:1. V nedeľu však na 2:2 vyrovnal v súboji jednotiek Del Potro, ktorý porazil Čiliča. V tomto zápase to ale nemal jednoduché, kedže Čilič viedol už 0:2 na sety. Po zápase Del Potro daroval svoju raketu Diegovi Maradonovi, ktorý si toto finále nenechal ujsť. V rozhodujúcom súboji sa proti sebe postavili Karlovič a Delbonis. Argentínsky tenista si pomerne ľahko pripísal víťazstvo 3:0 na sety a Argentína mohla oslavovať.  

V druhom slalome Svetového pohára skončila Veronika Velez-Zuzulová na druhom mieste, keď za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou zaostala o 73 stotín sekundy. Na 5. mieste sa so stratou 1,35 sekundy umiestnila Petra Vlhová. Preteky sa konali v americkom Killingtone.

Conorovi McGregorovi odobrali opasok za titul v perovej váhe, keďže ho počas doby jedného roka ani raz neobhajoval. Dočasným šampiónom tejto váhy je teda Jose Aldo. Navyše, Ír sa momentálne v oktagone nepredstaví dlhšiu dobu, kedže chce tráviť čas so svojou tehotnou manželkou.

Nezabudnite v sobotu o 16:15 naladiť španielské El Clásico, a predtým o 13:30 anglické El Ca$hico. Real Madrid cestuje do Barcelony a Chelsea do modrej časti Manchestru.

Dočítania v ďalšom pelle melle, priatelia 🙂

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy