Sledujte nás

Futbal

Po zime opäť ožívajú slovenské trávniky

MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE – FC SPARTAK TRNAVA 2:0 (0:0)

Góly: 63. Regáli, 68. Žofčák

Prvé jarné kolo uzavrelo utorňajšie stretnutie medzi „zemplínčanmi“a “bílími andělmi“. Zápas sa hral na štadióne v Poprade, kde majú Michalovčania dočasne rozložený fortunaligový stan. Avšak napriek tomu, že Michalovce mali byť na štadióne v Poprade viac doma ako Trnavčania, dovolím si tvrdiť, že pomer fanúšikov na tribúne bol vyrovnaný. Zápas sledovalo 689 uzimených divákov, z toho tipujem 100 trnavských priaznivcov, 100 michalovských a zvyšok neutrálnych fanúšikov futbalu, ako by povedal miestny hlásateľ, najpopulárnejšej kolektívnej hry. Atmosféru dotvárali súboje fans na tribúnach, nesúce sa v štýle „Zemplín, zemplín!“ vs. „Trnava, do teho!“ Ťažký terén, zima, i fakt, že šlo o prvý ostrý mač po dlhej pauze sa podpísali pod úroveň zápasu. Bojovnosť  však nemožno uprieť obom mužstvám.

Do prvého polčasu vstúpili aktívnejšie hostia, ktorí si vypracovali niekoľko dobrých príležitostí. Oči divákov i michalovských stopérov sa predovšetkým sústredili na afrického šampióna, hroťáka Tambeho. Tambe bol skutočne najnebezpečnejším hráčom Trnavy, silovo dobre stavaný, navyše s kvalitnou technikou. Michalovskí stopéri Kavka so Sipľakom (exBardejovčan) mali čo robiť, aby ustrážil tohto agilného forvarda. Tambeho v prvom polčase zásobovali loptami predovšetkým Mikovič, či Godál, no aj napriek niekoľkým sľubným príležitostiam sa Kamerunčanovi nepodarilo skórovať a to aj vďaka niekoľkým dobrým zákrokom gólmana Maceja, ktorý však niekoľkokrát zmrazil už dosť zmrznutých fanúšikov, keď riskantne vybehoval mimo šestnástky. Raz dokonca utekal kontrolovať loptu smerujúcu do autu, vtedy sa z tribún ozvalo: „Co ten tam zaš vystraja?!“

Pár šancí, i keď menej ako hostia, si vypracovali aj domáci. Na zemplínskom hrote operoval fyzicky stavaný Bellas, horšie na tom však bol po technickej stránke. Hneď od úvodu negatívne zaujal nadmerným vozením lopty Grék Dimitriadis, nová akvizícia v drese MFK. V pozitívnejšom svetle sa prezentoval svojimi technickými, no hlavne účelnými „skills“ mladučký Kolesár (ročník narodenia 1998), ktorý sa prebojoval do zostavy aj vďaka odídencom ako Podhorin, Kunca, či Koscelník. Tí, keďže odmietli predĺžiť zmluvu, boli de facto vyradení z kádra. Po 45-tich minútach sa šlo do šatní za bezgólového, dajme tomu, že spravodlivého stavu.

Druhý polčas začali lepšie Michalovčania a odmenou im bol krásny gól Regáliho, ktorý po centri z ľavej strany od netypického ľavého záložníka Žofčáka namieril lobom presne k ľavej tyči Jakubechovej brány a Zemplín bol razom vo vedení – 1:0. O päť minút neskôr sa domáci blysli oku lahodiacou akciou – po pravej strane vykombinovali Trnavčanov Kolesár s Regálim a druhý menovaný na oblátku našiel presným centrom Žofčáka. Ten si rutinérskou technickou volejplacírkou do protipohybu vychutnal východniara Jakubecha stojaceho v bráne Spartaka – 2:0 . Michalovce s pokojom v duši i na kopačkách už len kontrolovali priebeh stretnutia a okrem dvoch Tambeho zakončení, ktoré nesmerovali do priestoru troch žrdí už Spartakovcom nedovolili nič. Diváci si ešte párkrát zakričali na mladého čiarového rozhodcu, ktorý namojveru všetky ofsajdové situácie odmával opačne, a po jednej nadstavenej minúte hlavný arbiter Marhefka ukončil toto stretnutie. Tím Trnavy okolo skúseného, no bojazlivého, pomalého a neobratného kapitána Tótha, ktorý sa mnohokrát objavoval vo vodách B-tímu Spartaka, no zrazu si v úvodnom jarnom kole nasadil kapitánsku pásku, sa tak spod Tatier vráti do Trnavy naprázdno.

Stavte si aj vy na Fortuna ligu a získajte obrovský vstupný bonus od Tipsportu!

Autor: Marek Hudák

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal