Sledujte nás

Futbal

Pohár predsedu ObFZ Košice – okolie putuje do Budimíra

Na tohtoročný Medzinárodný deň detí sa netešili len tí najmenší, a to najmä z toho dôvodu, že sa presne v tento deň hralo finálové stretnutie Pohára predsedu ObFZ Košice – okolie.

Tento duel sa odohral na štadióne v Kokšov-Bakši, neďaleko Košíc, a jeho hlavnými aktérmi boli TJ Družstevník Budimír a TJ MARATÓN Seňa.

Zápas začal hneď zostra, keďže Seňa ho poňala skutočne ofenzívne. Už v šiestej minúte vsietila prvý gól a následne svoje vedenie zvýšila po priamom kope v 38. minúte. Zápas sa ale lámal tesne pred prvým polčasom, keď si len pár minút do prestávky dala Seňa vlastný gól po útočnej akcii Budimíra.

Na konci polčasu ešte budimírsky hráč Matúš Ondrej trafil len ležiaceho brankára a do šatní sa tak šlo za stavu 2:1 v prospech Sene. Po prestávke ale začal jednoznačne dominovať budimírsky celok a to sa odrazilo aj na celkovom vzhľade hry.

Na presne mierenú strelu Matúša Ondreja v 66. minúte nedočiahol ani brankár a Budimír tak vyrovnal. 2:2. Vášne ale vzplanuli štyri minúty do konca riadnej hracej doby. Budimír si vybojoval sľubnú šancu a v 86. minúte prenikol útočiaci Hajduk do pokutového územia, kde bol tvrdo zrazený na zem stopérom Sene. Na počudovanie všetkých sa však penalta nepískala.

O víťazovi sa tak rozhodlo až po strelách z bieleho bodu. Pri tých sa šťastena priklonila na stranu Budimíra a bujaré oslavy sa mohli začať.

Mužstvo, ktoré minulú sezónu stálo na pokraji priepasti vypadnutia sa tento rok znovuzrodilo a získalo Pohár predsedu ObFZ Košice-okolie.

„Aj malé víťazstvá vedia byť veľké. Budimír ďakuje za futbal, nezlomnosť a trpezlivosť bojovníkom na bakšanskom trávniku. Charakter a tímový duch zdobí toto víťazné mužstvo a som na neho naozaj hrdý,“ komentuje po zápase predseda klubu TJ Družstevník Budimír, Daniel Bavoľár, ktorý je na fotke spolu s pánom starostom Budimíra (vpravo).

Niekto dá za finále Ligy majstrov ťažké tisícky a pritom nevie oceniť krásu miestneho futbalu, elán z hry, či radosť z malého veľkého víťazstva. To všetko sa dalo zažiť včera na štadióne v Kokšov-Bakši. Sme radi, že Pohár vyhral práve budimírsky celok, ktorý hrdo podporuje aj BROsport.sk.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal