Sledujte nás

Futbal

Liverpool – Bayern z pohľadu redakcie

Ako vidia včerajší stret The Reds a Bavorov v Lige majstrov futbaloví experti z našej redakcie?

Peťo

Týždeň sa s týždňom snúbil, ako by povedal jeden známy vloger z komerčnej rádio stanice najpočetnejšieho otca národa slovenskô alebo potreba mať uviazaný šál okolo krku za každých okolností, a na rad včera večer prišli ďalšie lahôdky z mesačného programu osemfinále najprestížnejšej klubovej súťaže. Ktorú kvôli vysokým nákladom na vysielacie práva nevysiela žiadna tuzemská verejnoprávna televízia. Tak som sa na začiatok troška posťažoval a je čas, aby som sa sťažoval ďalej.

Jeden večer, 4 mužstvá a dokopy 15 titulov víťaza Ligy majstrov alebo Pohára majstrov európskych krajín. Chuťovka Bayern na Anfielde a barcelonská hádzaná v Lyone. Keď si človek pomyslel, že v obrane Liverpoolu bude absentovať Virgil van Dijk a na hrote Bavorov bude Robert Lewandowski, tak by si nejeden jedinec sľuboval gólové hody. Alebo aspoň aký-taký predkrm. Miesto toho však dostal ovsené vločky. Bez ovocia a bez medu. Len tak nasucho. Bayern prišiel neprehrať, a to mu aj vyšlo. Bodaj by aj nie, keď ich najlepší obranca v zápase bol Sadio Mané. Ten by včera spálil aj vodu.

Pochvalu si zaslúži zo strany Bavorov Martinéz, ktorý bol neviditeľný ale dôležitý, tak ako sa na defenzívneho záložníka patrí. Malé náznaky chcenia urobiť niečo dopredu mal aj Gnabry. Ale ako už bolo spomínané, bola to ofenzívna bída a jediné, čo padalo v tento večer, boli kvapky dažďa a moje viečka. Nevadí, snáď o tri týždne v Mníchove to bude o inom.

Včera okrem vyššie spomínaných gigantov nastúpili barcelonské hračičky v Lyone. Nedopadlo to tak, ako pred dvoma rokmi v Paríži, ale zase na druhej strane to nedopadlo ani tak, ako by si barcelonskí želali. Možno stačilo, ak by nejaký šašo bez cudzieho zavinenia spadol v 16tke domácich. Alebo možno keby sa Suaréz nepchal do každého zakončenia a nechal strelecké pozície lepšie postaveným hráčom. Coutinho by o tom vedel po včerajšku niečo povedať. Každopádne, na rozobratie Lyonu bude čas aj o tri týždne na Nou Campe. Na domácom letisku to bude tak na tri kúsky a Lyon si pripíše prvú a zároveň aj poslednú prehru v hlavnej časti Ligy majstrov.

Timo

Priznám sa, že keďže sa proti sebe postavili moje dve najfutbalovejšie náboženstvá, bolo mi úplne jedno, aký zápas sa bude paralelne odohrávať na juhu Žabožrútska. Jasné, vzhľadom na mená v zostave a formu nemal mať Bayern podľa najodbornejších majstrov tipérov vôbec šancu a mal ísť domov s výpraskom, ale prosimvás. Kvalita a inakosť Ligy majstrov má čaro v momentoch, ktoré by nikto neočakával, a tak sa mohol vyvíjať aj zápas červených gigantov na legendárnej pôde Anfieldu. Po polčase som si odfúkol a potom aj vydýchol, že Bavori nefasli, lebo z pár šancí to bolo naozaj reálne.

Druhý polčas z môjho pohľadu mierne odzrkadľoval ten prvý, keďže Bayern sem-tam niečo vyskúšal, no to niečo končilo buď na kopačkách obrancov LFC alebo Pánu Bohu v oknách. Nevadí, Liverpool si v celkovom súčte vytvoril pár exkluzívnych šancí, ktorým k dokonalosti chýbala len rozvlnená sieť. Bayern /prekvapivo/ udržal čisté konto, pre laika za televízorom zápas nudný jak predvolebné vyjadrenia Pištíka, no kto vidí do ihriska trošku hlbšie, istotne mu neunikol tuhý boj o loptu v strede poľa, perfektné, priam bravúrne výkony oboch záloh, pozorná obrana či pokojní brankári. Zápas Liverpoolu a Bayernu bol veľkým paradoxom novodobého pohľadu na futbal, keďže mal dynamiku, šance, taktiku, pokoj, hernú rozvážnosť či nádych veľkého zápasu. No nemal žiaľ to, prečo 98,5% ľudí pozerá futbal – góly. Aufwiedersehen v Allianzke, Reds 🙂

Stew

Stret strašných eg v Lige majstrov včera na Anfield Road nebol ani zďaleka tak nulový, ako to ukazuje výsledok.

Bayern je Barcelona so svalmi, počnúc v bráne s „oujéé Noje“ až po dynamitného Gnabryho. Všade disciplína, Martinez, Kimmich, všimli ste si trojpľúceho Comana, s ktorým horela tráva a keď dvakrát v zápase stratil loptu, šprintoval za ňou za súperom až k vlastnej bráne? Bayern bol včera príliš dobrý na to, aby prehral.

Liverpoolsky Allison je feši, pri ktorom žene mäkne libido, a nám, čo je to jedno, naopak tuhne niečo iné a hlavne pri jeho rozohrávke. Klopp má najrýchlejšiu obrannú dvojicu krídel na svete – Robertson a Alexander Arnold si to spokojne môžu rozdať s Mbappem, kto z nich vám skôr ujde rovno z televízora. A Mané spálil toľko, že aj u džungales v Letanovciach by bolo už dva dni leto.

Tešíme sa na odvetu. Vypadnutie ktoréhokoľvek z tímov bude každopádne stratou pre futbal. Ale presne o tom to všetko je.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal