Sledujte nás

Futbal

Pýtame sa prezidenta Partizána Bardejov Stanislava Soroku

Pýtame sa Stanislava Soroku

Situácia vo futbalovom klube Partizán Bardejov je po nedávnych zisteniach o generálnom sponzorovi viac než vážna. Po dvoch článkoch na túto tému sme dali priestor na vyjadrenie aj prezidentovi klubu Stanislavovi Sorokovi.

Čím vás presvedčil pán G. keď ste ho prvýkrát stretli, resp. aký ste z neho mali pocit?

Stretli sme sa 12. júna 2019 v Bardejove na štadióne, kde som mu predstavil náš klub a ako fungujeme. Načrtol som mu, koľko máme registrovaných futbalistov a futbalistiek a aké súťaže hráme. Urobili sme spoločnú prehliadku futbalového štadióna a následne sme prebrali financovanie futbalu, a to ako mužov, tak aj u žien a mládeže.

Ako ste si overovali totožnosť pána G. a čo si od neho sľubovali?

Overil som si ho podľa verejne dostupných zdrojov. V sobotu 15. júna 2019 sme sa dohodli, že jeho spoločnosť vstúpi do nášho klubu podľa našej dohody. Nakoniec sa však dohody nenaplnili a k podpisu partnerskej zmluvy s pánom Gedeonom nedošlo, keďže došlo k jeho obmedzeniu na slobode.

Ako to momentálne vidíte s financiami na druhú ligu v tejto sezóne? Všetci vieme, že je to liga už poriadne náročná na financie.

Situácia je viac než vážna, ale čo už. Musíme sa zomknúť a dohrať dôstojne minimálne do jesene a potom uvidíme. V našej republike sa na šport bohužiaľ zabudlo. Podpora štátu je mizerná, no aspoň mesto nám poskytuje dotáciu na chod štadióna. To zahŕňa kosenie trávnika, energie, údržby a všetky činnosti, čo z toho vyplývajú, aby sme mohli dôstojne hrať všetky súťaže. Ja len podotknem, že na mládež sme v tomto roku dostali 2 000 €, a to máme v klube 250 detí. Takže si na to urobte názor sami.

Ostávajú Šimon Ihnát a Lukáš Hricov na pozíciách manažéra klubu, resp. športového riaditeľa?

Zatiaľ ostávajú. Chcú klubu pomôcť a vedia, aká je momentálne situácia. Len podotknem, že skutočne zlá, ale zostáva nám len veriť. A my urobíme všetko, aby sme dohrali súťaž.

Aký bol hlavný dôvod na nedávnu trénerskú výmenu? Mnohým práve tento krok prišiel dosť nelogický.

Bývalému trénerovi skončila zmluva a pán Gedeon chcel zmenu. Tak sme si povedali prečo nie. S trénerskou dvojicou Miroslav Jantek a Vladislav Palša sme však dnes po vzájomnej dohode rozviazali spoluprácu.

Ako bude zabezpečené fungovanie mládeže v budúcnosti?

Viete, je veľká škoda, že do budúcnosti nevidíme. Urobíme však všetko preto, aby deti nepocítili finančné problémy. Oni za to predsa nemôžu. Chcú hrať futbal, tak im túto možnosť nemôžeme zobrať. Sám som otcom a viem, čo sa dnes s mládežou deje. Počítače, tablety, bezcieľne poflakovanie sa, v horšom prípade aj drogy. To sa bohužiaľ rozmohlo aj v našom meste Bardejov a my sa na to teraz nemôžeme vykašľať. Budeme aj naďalej tento šport podporovať, no je veľká škoda, že predstavitelia mesta, ktorých si Bardejovčania zvolili, na to z vysoka kašlú. Iné to je v čase volieb, vtedy sa aspoň sľubuje. Ale čo už. Skutočne potrebná je generačná výmena, lebo oni už nemajú také malé deti, a tak tomu už nerozumejú. Doba sa mení a rodičia to všetko zaplatiť nemôžu. Platia rôzne mestké poplatky, dane a podobne, a na šport už peniaze neostanú.

Pán Soroka, ďakujeme za rozhovor.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal