Sledujte nás

Bojové športy

Odveta roku 2019: Joshua vs. Ruiz

Odveta Joshua vs. Ruiz bude skutočným boxerským zážitkom.

Je to už polrok, odkedy sme videli jedno z najväčších prekvapení boxu všetkých čias.

Chlapík, z ktorého sa viacerí vysmievali kvôli tomu, že postavou pripomína skôr dedinského mäsiara než boxera, dokázal knokautovať premožiteľa slávneho Vladimira Klička a víťaza olympijských hier, Anthonyho Joshuu. Ruiz však určite nebol natoľko podceňovaný odborníkmi na box, ktorí jeho schopnosti poznali, drvivá väčšina z nich ale aj tak prepovedala výhru Joshuu. Prízvukovali však, že estetika postavy v boxe nehrá veľkú rolu.

No a takto sme tu zrazu mali 1. júna 2019 nového držiteľa troch zo štyroch najcennejších boxerských opaskov, čo veľa britským fanúšikom, ktorí sa prišli do New Yorku pozrieť, ako Joshua zbije svojho protivníka, pridalo do ich ranného čaju (alebo piva) trochu horkosti. Joshua išiel do zápasu s 112 kilogramami, Ruiz s 122 kilogramami, pričom podľa oficiálných štatistík meria 188 cm. Je ale spochybňované, že Ruiz má naozaj túto výšku, keďže od Joshuu, ktorý má 198cm, vyzeral výraznejšie nižší a na viacerých fotkách s inými osobnosťami nevyzerá, že by mal viac než 184 cm. Každopádne, na týpka, ktorý so sebou nosí takúto vrstvu tuku, je neskutočne silný a hlavne rýchly. Silný a rýchly natoľko, že dominoval nad dovtedy jedničkou ťažkej váhy.

Ruiz vs. Joshua - faceoff

Čo bude v druhom zápase inak?

Z fotiek a videí je zjavné, že obidvaja borci schudli. Joshua zhodil zo svalovej hmoty, ktorú mal na boxera ozaj výraznú, čo ho spomaľovalo a bralo príliš veľa kyslíka. Ruiz zas zhodil zo svojej pneumatiky, ktorú tiež zrovna boxer úplne nepotrebuje. Ruiz však nemá dôvod meniť veci, to skôr Joshua bude musieť spraviť niečo výrazne inak, než v prvom zápase.

Bol to len čierno-čierny deň pre Anthonyho a naj “lucky” deň pre Andyho? Alebo je Ruiz ozaj lepší než Joshua? Ja sa prikláňam k tomu, že v tú noc bol Ruiz ozaj lepší, než Joshua. A na to, aby ho Anthony dokázal v sobotu poraziť, musel za ten polrok prípravy vyvinúť sakra námahu na to, aby upravil svoj štýl a zmenil pohyb. Neznie to ako Mission impossible, každopádne Ruiz počas toho pol roka určite tiež tvrdo makal a tentokrát mal na prípravu oveľa viac času, než pred prvým zápasom. Logicky to teda znie tak, že Ruiz je favorit. Vyhral na KO, zápas zobral len pár týždňov pred jeho konaním a síce ho Joshua raz poslal na zem, no zjavne to s ním neotriaslo. Avšak bookmakeri si myslia niečo iné. Na Joshuu je vypísaný kurz okolo 1.44, na Ruiza okolo 2.67. Na veľmi málo pravdepodobnú remízu je to 24.

Ruiz Joshua Boxing

Od Joshuu sa teda stále očakáva, že ho táto prehra len nakopla k lepším výsledkom a výraznejšiemu hladu po ďalších úspechoch, resp. zjednoteniu všetkých štyroch najcennejších titulov ťažkej váhy. Ten zvyšný, štvrtý, drží americká knokautová mašina, Deontay Wilder. Každopádne, ak Joshua prehrá, stratí na svojej reputácii a cene a môže ho to značne psychicky položiť. Ak prehrá Ruiz, tak až tak veľa ako Joshua nestratí, keďže sa medzi elitu ťažkej váhy už dostal a jedna prehra ho zo súbojov s borcami najväčšej kvality nevyradí.

Myslím si, že možeme očakávať opatrný box a snahu o držanie vzdialenosti od Brita, ktorý sa nebude brániť tomu, aby tento zápas došiel po 12-ich kolách až k bodovým rozhodcom. Mexičan zas musí spraviť to, čo v minulom zápase – skracovať vzdialenosť, udierať na telo a možno sa aj nebáť pustiť do prestrelky, v ktorej je rýchlejší. 

Predpovedať výsledok tohto zápasu je ozaj zradné. Na jednej strane verím, že Joshua dokáže zaboxovať omnoho lepšie než v minulom zápase, na druhej strane je otázne, či to na novú svetovú hviezdu, Ruiza, bude stačiť. Tipnem ale víťazstvo Joshuu na body, avšak ten kurz na Ruiza je veľmi lákavý, možno si to do zajtra ešte rozmyslím. A čo si myslíte vy?

Galavečer sa tentokrát koná v saudskoarabskom Rijáde, začiatok môžeme očakávať okolo 19:00 a zápas Joshua vs Ruiz o 22:00. Ladiť môžeme Sport 2, na ktorom sa dočkáme prenosu z tejto dlho očakávanej odvety. Dúfajme, že bude minimálne tak kvalitná, ako prvý zápas.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Bojové športy