Sledujte nás

Lyžovanie

VIDEO: Vlhová po skvelom výkone so životným výsledkom v Super-G

Petra Vlhová skončila v dnešnom preteku Super-G druhá a pripísala si vôbec prvé pódiové umiestnenie v rýchlostných disciplínach.

Dnešný deň je pre Petru Vlhovú naozaj „super obrovským“. V nemeckom Garmisch-Partenkirchene si vďaka druhému miestu v Super-G pripísala na konto vôbec prvé pódium v kĺzavých disciplínach v kariére.

Petra je silná najmä v technických disciplínach – slalome a obrovskom slalome. Jej obrovský talent je však aj pri veľmi malých skúsenostiach jasne viditeľný aj v rýchlostných disciplínach, čo si uvedomujú aj súperky našej reprezentantky. V dnešnom super obrovskom slalome na slávnom Kandahare obsadila Petra Vlhová skvelé druhé miesto, keď nestačila len na suverénku Super-G, Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú, na ktorú v cieli stratila len 28 stotín.

Na nadchádzajúce majstrovstvá sveta sa Petra naladila najlepším možným spôsobom. Okrem neuveriteľného druhého miesta si udžala aj priebežné vedúce postavenie v boji o veľký krištáľový glóbus. Z druhého miesta jej na krk dýcha dnešná víťazka Lara Gutová-Behramiová. Petra si však vďaka dnešnému výsledku pripísala ďalšie dôležité body a na druhú Švajčiarku má náskok 42 bodov.

Poradie Super-G v Garmisch-Partenkirchen

Lara Gutová-Behramiová 1:17,37
2. Petra Vlhová +0,28
3. Tamara Tipplerová +0,74
4. Kajsa Vickhoffová Lieová +0,88
5. Corinne Suterová +1,11
6. Ester Ledecká +1,13

Peťa Vlhová vďaka dravej a takmer bezchybnej jazde tak za sebou nechala aj ostrieľané lyžiarky zamerané primárne na rýchlostné disciplíny a reálne ohrozovala aj prvé miesto favorizovanej Švajčiarky Behramiovej. Tá je v Super-G po štvrtom triumfe z piatich pretekov suverénnou líderkou.

Petre gratulujeme k fantastickému výsledku a držíme palce do ďalších dôležitých bojov na zjazdovkách.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Lyžovanie