Sledujte nás

Ostatné športy

CHLAPCI 2011 vs 1991…

stankovic4

Ján Stankovič /bežec s bradou/ počas jedného z jeho pretekov

Dnešná „všimka“ BROsport neznamená možno veľa, prichádza ale z čírej reality života, a určite čo to naznačí…

Dobrý priateľ, skvelý a dlhoročný telocvikár, kedysi úspešný atlét a dodnes večný optimista Janko Stankovič nám poskytol niektoré veľmi zaujímavé záznamy z jeho mikroprieskumu pohybovej aktivity mládeže, vplyvu pohybu na zdravie a ďalších aspektov zdravého vývoja mladého človeka. Vyberáme z nich pozoruhodné grafy, ktoré mapovali u cc 20-člennej skupiny 15-ročných chlapcov niektoré pohybové schopnosti v r.1991 a po 20-ich rokoch, v r.2011. Výsledok ? Posúďte sami :

tab

 1

2

3

4

5

6

Aký je váš názor na VŠEOBECNE upadajúcu „pohybovosť“, rýchlosť, silu, vytrvalosť, či obratnosť našich chlapcov a dievčat? Počítače i Internet majú predsa aj vo Fínsku, či Švajčiarsku, a kde sú v športovej výkonnosti tieto krajiny??

Tešíme sa na Vaše príspevky!

Grafy: Jakub Basa

 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
1 komentár

1 komentár

  1. Roman

    12. decembra 2013 at 22:21

    Ten prvý graf je, ak si dobre pamätám, označovaný ako sekulárny trend. Každých 10 rokov je generácia vyššia o 2,5cm. Aj podľa Jankových záznamov to stále vychádza. Tomu zvyšku neviem prísť na žiaden názov. Rozhodne je to však tiež trend…bohužiaľ dosť katastrofický. Ukazuje na výrazný úpadok celej spoločnosti a to všeobecne, nielen po fyzickej stránke. Pretože len neuvedomelá spoločnosť môže nechať upadnúť svoju fyzickú schránku do tak poľutovaniahodného stavu

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy