Sledujte nás

Anglicko

PREMIER LEAGUE 2014/2015 … 10.kolo /nedeľa/

MANCHESTER CITY – MANCHESTER UNITED

Mesto bolo kedysi centrom obchodu s bavlnou, drží historické prvenstvo v prevádzkovaní železničnej dopravy, má rozsiahlu sieť vodných kanálov, najstaršiu leteckú kontrolnú vežu na svete, tri univerzity, vznikli tu skupiny ako Simply Red, Take That, Hollies či Oasis a jeho centrum je na zozname pamiatok chránených UNESCO. Jeho názov pochádza z latinského mena Mamucium, zloženého z mamm – prsia a staroanglického ceaster – tábor. Podľa výskumu Urbis Centre má táto lokalita najvyššiu koncentráciu futbalových klubov na jedného obyvateľa na svete. Manchester, priatelia.

Na Eastlands víta tretí ôsmeho, pričom oboch ostrovných titanov delia v tabuľke 4 body. Pellegrini priznal, že jeho Citizens nie sú momentálne tímom, ktorým nedávno bol, prehry doma s Newcastlom /0:2/ a v Upton Parku v ostatnom kole Premier League na WestHame /2:1/ potvrdzujú jeho reč. City neverí hladnému, spitý hlavnému, prehrať trikrát za sebou, druhýkrát na Etihad, to by bola pre manchesterských Občanov prisilná káva. Ak si spomeniete, ako Manchester City pustil navyše skoro vyhratý zápas v Moskve v Lige majstrov /2:2/, pripustíte, že forma modrých v týchto dňoch nesľubuje práve veľa. Ukáže sa spadnutá deka dvestomiliónovej únavy ako rozhodujúca?

Ako vraví klasik, ak hráte proti United, vždy máte čo stratiť. Devils v posledných dvoch stretnutiach na hrude súpera inkasovali sedem gólov, v ostatnom kole doma na Old Trafford kopli bod proti Mourinhovým Blues poslednou strelou na bránu. Pre mentálny stav Gaalacticos je vzpruhou návrat Wayna Rooneyho, ktorý je po 3-zápasovej stopke za červenú proti WestHamu znova v hre. Ďalší zo zápasov, kde sa budú strambať nervy, kde neplatí matematika, a štatistiky budete čítať len ako liché placebo.

Iba malí sa bijú o prestíž, veľkí ju majú. V nedeľu chce v celom Manchestri kraľovať veľký futbal, mágia neopakovateľnosti, boj gentlemanov o slávu, úctu, vážnosť, vplyv, povesť i dôstojnosť. Nezaváhajte…

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Anglicko