Sledujte nás

Hokej

Nová éra slovenského hokeja?

Je pozoruhodné, ako takmer každému Slovákovi záleží na hokeji. Na tom, aby sme vyhrávali a mohli byť hrdí na družinu, ktorá reprezentuje našu krajinu. A vďaka tomu sa občas pritrafí aspoň maličká osveta, keď si aj niekto v USA pozrie mapu, aby našiel, kde sa to malinké Slovensko vlastne nachádza.

Kde sa nachádzame hokejovo?

Za posledné štyri roky sme sa posunuli viditeľne vpred, i keď väčšina fanúšikov bude tvrdiť práve opak. Nie je tajomstvom, že v našej repre chýba jedna generácia dobrých hráčov, no terajší mladíci sú o niečo viditeľnejší než tí pred desiatimi rokmi. A ak má Rišo Lintner pravdu, že Slovensko stíha so svetom v kategóriách do pätnásť rokov, potom si asi tento problém niekto všimol a začal ho riešiť tak pred 7-10 rokmi.

Zmena v repre

Počas Vůjtekovej éry začalo viac mladých hráčov dostávať priestor na MS; niežeby mal až tak veľmi na výber, ale stále mohol zvoliť „ostrieľaných“ hráčov, ktorým občas chýba dravosť a drzosť (v očiach nás televíznych divákov). A o tom by mali najbližších pár rokov byť majstrovstvá sveta pre nás. Odrazový mostík pre našich mladých, talentovaných hráčov (samozrejme, treba sa aj udržať v Áčku 🙂 ).

Čo budeme žať?

Po afére českého trénera Růžičku mi doplo, že na Slovensku to je asi rovnako (hej, až teraz som nad tým viac rozmýšľal). A samozrejme, ak na Slovensku sejeme podobné podmienky, tak neoblbneme systém a budeme to o pár rokov aj žať (to znamená, že za chýbajúcu generáciu hokejistov sú zodpovední ľudia, ktorí ich viedli pred 15-20 rokmi).

Paradox… Na úspechu hokejistov nám záleží a riešime to aj mladí (na internete), aj starší (v krčme?/neviem). Jasné, že nechceme korupciu v hokeji, ktorá sa šíri ďalej ako chrípka  – viď Juraj Dlhý, …, Bystrozraký. Len čo sa človek presunie na svoj vlastný piesoček či pieskovisko, tak v podvádzaní už nevidí toľko problémov a potom… zlodeji kričia, chyťte zlodeja.

Teším sa z toho, že hokej dokáže spojiť Slovensko a že chceme, aby sa slovenskému tímu darilo. Každý z nás dokáže zlepšiť slovenský hokej a podmienky slovenských hokejistov. Ako? Tým, že začne od seba a nebude tolerovať svoju nepoctivosť ani iných. Koniec koncov, náš tím má hodnotu len preto, že je náš 😉

Tak čo zaseješ ty? 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Hokej