Sledujte nás

Ostatné športy

KKKK – Konečne kontinuácia Kohútovej katarzie

Týždeň sa stretol s týždňom, potom s ďalšími piatimi a ani sme sa nenazdali a je tu pokračovanie mojej športovo-edukatívnej rubriky – Bol by zo mňa dobrý olympionik pt.4 s pracovným názvom „Ocec asi nebudze nadšeni = teoretická časť“.

Prv ako začneme s teóriou a odbornou terminológiou, preslov autora k tomuto článku:

Vážení čitatelia, tento článok má čisto náučno-informatívny charakter, ba nebojím sa povedať, že s privretým okom aj zábavný. Nechcem týmto článkom útočiť na nikoho, iba na Vaše diafragmy. Odporúčam Vám, prv nech začnete čítať tento článok, odložte si ego a veci s tým súvisiace do šufľika, najlepšie k rodičom do nočného stolíka.
Nota bene, článok je určený širokému Jurajovi aj širokému spektru čitateľov, výhodu však budú mať prevažne nosiči chromozómov XY (ak exklúdujeme vtáctvo, why is that?), nakoľko prevažne títo ovládajú základy stávkovania.

Moja životná etapa s nálepkou „gamblerská“ bola krásna a krátka. Aby ste vedeli oceniť magnitúdu tohto príbehu, musíte pochopiť zmýšľanie stávkara. No a aby ste pochopili zmýšľanie stávkara, musíte nasať troška advanced theory o gamblingu a gambleroch obecne. Začneme s jednoduchou kategorizácia stávkarov, ako ich dnes poznáme podľa pravdepodobnosti výhry a výnosu:

1. Papirkare

– výskyt: v čriedach v každej väčšej filiálke stávkových kancelárií
– spôsob podávania : kombinácie zápasov v počte od nevidím do nevidím za 50 centov i s manipulačným, podľa prevládajúcich stávok ďalšie delenie: X-káre a špekulanti
– eventuálna výhra: 5 000 – 10 000 eur
– pravdepodobnosť výhry: nezistená, nakoľko takýto prípad ešte nebol nahlásený

2. Tutofkare

– výskyt: nechodia viac ako dvaja, jeden „expert“ na šport a druhý má „kúpené zápasy“
– spôsob podávania: viď výskyt
a) expert na športy vsádza výhradne na tutofky a za veľké peniaze pri nízkom kurze – „Ta chto kedi vidzel Barcu prehrac?“
b) kúpené zápasy – tzv. zápasy s dohodnutým výsledkom pri platbe vopred, zväčša kupované jedincami, ktorých buď mrzia peniaze… alebo ešte len budú. Životné krédo: „Uš s tim prestaňem, ľem še dostaňem na nulu.“
– eventuálna výhra: Pri vklade 500 eur čistý zisk od -500 do 30 eur, zisk je relatívny, nakoľko úmerne s výškou vkladu stúpa aj tlak daného tipéra, čo často vyústi k orálnemu užitiu piluliek na ukľudnenie. Čiže zisk 30 eur (5 eur na kávu s druhým tipérom na dôkladný rozbor zápasu + 10 eur za tabletky na ukľudnenie = 15 eur čistý zisk pri vklade 500 eur). Not bad.
– pravdepodobnosť výhry 20 %, pravdepodobnosť vyhodenia TV setu na ulicu po Cibulkovej prvom nevydarenom sete 57 %

3. Internetoví ističi

– výskyt: voľakedy každá lepšia internetová kaviareň s clonovým dymom od Marlboriek, dnes ťažko určiteľné, pán v smokingu aj Franta s ponožkami v sandáloch, holt, vývoj nezastavíš
– spôsob podávania: možno rozdeliť na 6 fáz
1. Rozbeh – Poslanie prvých nesmelých (často vreckových) peňazí s predsavzatím opatrného stávkovania s nasledovným začiatočníckym šťastím.
2. „Som na koni“ fáza – Jedinec, mysliac si, že stávkovanie je gombička, začína uzatvárať stávky aj na nepredvídateľné situácie, napr. v ktorej minúte pristane na ihrisku UFO.
3. Uvedomovacia fáza 1 – Uvedomujúc si svoju stupiditu po prehratí prvých peňazí, posiela tento jedinec opäť ďalšie prostriedky na svoj účet, s jednou výnimkou, posiela ich viac, nakoľko chce pokryť straty.
4/ „Som v jednom ohni“ fáza – Opäť sa podarilo nabrať slušný kapitál a jedinec takto obohatený, nepoučiac sa zo svojich chýb, sa opäť vrhá striedmo do čiernych dvier s názvom „nepredvídateľnô“. A s ním sa tam vrhajú aj jeho peniažky.
5/  Uvedomovacia fáza 2 – Here we go again, spytovanie si svedomia v kúpeľni pri studenej vode z kohútika, pýtajúc sa sám seba, ako je možné, že Slovan nekopal prvý roh zápasu, jedinec v tejto fáze stráca kontakt s okolitým svetom, zväčša na pár minút.
6/ Shaming and blaming – Posledná fáza, pri ktorej jedinec obviňuje od správcu internetovej stránky až po vlastnú mater. Nepripúšťa si fakt, že on je neschopný hráč. Chyba je v okolí, v rýchlosti internetu, v priveľkom množstve kofeínu v káve, v tvrdšej spružinke na posteli, skrátka, chyba neni je v ňom. Tu to končí a tu to aj začína.

Každý stávkar, či už internetový alebo hotovostný, je svojím spôsobom umelec a blázon. Nikdy si neprizná svoju chybu a preto Vás, milí čitatelia, žiadam, ak ste náhodou niekedy narazili na skľúčeného tipéra, neprihovárajte sa mu, určite o to nestojí, nestojí ani o Vaše pochopenie. Radšej ho mužne potľapkajte po pleci a do vrecka mu strčte 50 eur. To sa mu zíde a poteší ho to viac.

Dočítali ste prvú časť štvrtej časti (mindblowing isn’t it?) môjho príbehu. Ako ste si všimli, stávkovanie je veľmi komplexná záležitosť a netreba ju brať na ľahkú váhu, resp. na žiadnu, nada. Proste to nechajte tak, ak chcete, tak stávkujte, ak nie, tak nie, ale hlavne, počkajte na pokračovanie môjho príbehu, ktoré bude tentokrát… ako sa hovorí… o mne.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Ostatné športy