Sledujte nás

Futbal

Teplákový k(i)ráľ Király

100 zápasov v reprezentácii, číslo 1 na národnom drese a 39 rokov na životnom účte. Toto je maďarský futbalový brankár, veterán, teplákový kráľ Gábor Király. Keď sa pred takmer dvoma desaťročiami objavil v bráne v čiernych teplákoch, nebolo to na vtedajšiu dobu nič nezvyčajné. Čokoľvek sa odvtedy mohlo zmeniť, no nie tepláky Királyho. Tie s ním prešli nemeckú Bundesligu, anglickú Premier League či národné šampionáty, akurát zamenil farbu za šedú. „Chytám v nich od roku 1996, keď som ešte pôsobil doma v Szombathelyi. Dovtedy som nosieval čierne, ale raz som ich nemal vypraté, takže som siahol po šedých. Potom sme osem zápasov neprehrali a odvrátili sme hrozbu zostupu, takže kamkoľvek som šiel, boli mojím talizmanom. A to sa nezmení,“ vyhlásil v jednom z rozhovorov samotný gólman.

Boli časy, keď skúšal klasické šortky, ale vždy uňho zvíťazil komfort pred výzorom. Hodiť sa na škvaru či zamrznutú zem vždy bolí, dokonca aj takmer 2-metrového chlapa. Aj preto si Gábor Király obliekol aj na svoj jubilejný stý zápas 12. novembra 2015 proti Nórsku o číslo väčšie šedé tepláčky, aby v nich hypnotizoval loptu súpera. A podarilo sa.

A tak si brankársky veterán pripísal na svoj účet najväčší úspech športovej kariéry, keď maďarskej futbalovej reprezentácii vychytal postup na ME 2016.

Žeby mu šťastie priniesli naozaj tie šedé tepláky?:)

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal