Sledujte nás

Futbal

Odišiel legendárny komentátor Karol Polák

Bol a zostane nezabudnuteľným nie preto, že začínal v časoch, keď bolo málo špičkových komentátorov, ani preto, že bola iná doba, ale preto, že svoju prácu miloval a obetoval jej všetko.

Odišiel legendárny komentátor Karol Polák

V nedeľu 17. januára 2016 sa nad ránom nebo otvorilo pre skvelého človeka, športového komentátora s nezameniteľným hlasom Karola Poláka. Jeho hlas sprevádzal divákov počas 12 olympijských hier, 9 majstrovstiev sveta vo futbale, 26 majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní, 30 majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní a zaznieval aj na množstve ďalších turnajov, medzištátnych futbalových zápasoch a európskych klubových futbalových súťažiach.

Bol a zostane nezabudnuteľným nie preto, že začínal v časoch, keď bolo málo špičkových komentátorov, ani preto, že bola iná doba, ale preto, že svoju prácu miloval a obetoval jej všetko. Bol doslova „prilepený“ k mikrofónu, vzdelával sa v oblasti spisovnej slovenčiny a správnej výslovnosti, viedol si archív historických športových úspechov. Nikdy nenechal komentovanie na náhodu, na každý prenos sa dôkladne pripravil.

On bol ten, kto spájal fanúšikov so športovcami a športom, mnohí práve kvôli nemu sadali k televízii či k rádiám, nikdy nezabudol na detaily, ale i na slušné správanie a na úctu človeka k človeku. Zabával ľudí historkami, mal obrovský zmysel pre humor, no často nezabudol ako milovník spisovnej slovenčiny pripomenúť, že mladá generácia dnes už na ňu vôbec nedbá.

Mal vzácny cit pre rozprávanie rôznych zaujímavostí, robil to takmer vždy pri prerušení hry, ale keď sa hralo, venoval sa dianiu. Teda mal cit, ako tie informácie rozložiť.

Boj s dlhou a ťažkou chorobou nedokázal vyhrať a vo veku 81 rokov odišiel. Nebeská športová scéna má tak o jedného vzácneho človeka viac.

Česť jeho pamiatke…

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal