Sledujte nás

Ostatné športy

Pikiho pelle melle No.2

Hokejový šampionát sa chýli ku koncu, avšak vo svete športu sa toho deje oveľa viac. Španieli opäť raz ovládli futbalovú Európu a Jürgen Klopp opäť raz prehral vo finále. A Federer nenastúpi na French Open.

Gigi Buffon v roku 2016 neinkasoval v domácom zápase Serie A ani jeden gól, čím výrazne dopomohol svojmu mužstvu k zisku titulu. Hej, stále chytá za Juventus.

Na oslavy titulu sa v Leicestri dostavilo 240 000 fanúšikov. Len pre aké také porovnanie, priemerná návšteva jedného zápasu Fortuna ligy je 3000 fanúšikov.

V Španielsku sa zrejme vedenie BBVA uchýli k netradičnému kroku. Bude pokutovať kluby za prázdne miesta na tribúne. Avšak nie všetky, iba tie, ktoré budú viditeľné počas televíznych prenosov. Tento krok má viesť k zatraktívneniu a zlepšeniu imidžu ligy. Podľa španielskych médií tento krok taktiež donúti kluby hľadať nové riešenia pre väčšiu návštevnosť na zápasoch.

Už teraz je jasné, že Zlatan Ibrahimovič opustí po sezóne PSG, iba ak by namiesto Eiffel tower postavili Zlatan tower. Vedenie francúzskeho klubu si z toho predsa len niečo zobralo. Hlavná tribúna Parku princov bude pomenovaná po tomto švédskom fenoménovi, čo určite pohladilo jeho „drobné“ ego.

Cristiano Ronaldo sa stal prvým hráčom, ktorý zaznamenal minimálne 50 gólov v šiestich po sebe idúcich sezónach. Sir Alex sa nedávno vyjadril, že CR7 je určite lepším hráčom ako Messi. Dôvodov našiel viacero – Messi je hráč iba pre Barcelonu, zatiaľ čo Ronaldo by mohol hrať v akomkoľvek klube. Ronaldo má vraj všetko – morálku, je neuveriteľný vo vzduchu, dokáže skórovať oboma nohami a má skvelú techniku.

Aston Villa má nového majiteľa. Čínsky podnikateľ s typicky národným menom sa stal 100% vlastníkom birminghamského klubu. Hlavným cieľom je v prvom rade návrat medzi anglickú elitu a taktiež aj návrat na európsku scénu. Anglické médiá odhadujú, že pán „Ping-Pong“ vysolil za kúpu klubu 60 miliónov libier.

Marek Hamšík sa počtom gólov dotiahol na bájneho Maradonu. Obaja majú na konte celkovo 81 gólov za Neapol.

Poďme aj k hokeju. Maďarský brankár Adam Vay smeruje do zámorskej NHL. Záujem o neho prejavilo viacero klubov, avšak uchmatnúť si ho stihla Minnesota Wild. Zaujímali sa o neho aj Flames či Blackhawks.

Slovenský brankár Peter Budaj postúpil v AHL s Ontáriom do konferenčného finále. Taktiež bol vyhlásený za najlepšieho brankára základnej časti AHL, čím prepísal históriu. Podarilo sa mu to totiž ako prvému „euroPánovi“.

Tréner českej hokejovej repre Vůjtek prehrou vo štvrťfinále ukončil svoje pôsobenie na lavičke národného tímu. Osobne dúfam, že niečo podobné nastane aj ohľadom Zdena Cígera na slovenskej lavičke.

Toronto Maple Leafs si bude vyberať draftovú jednotku. Najväčším kandidátom je 18-ročný Američan Auston Matthews, ktorý túto sezónu pôsobil vo švajčiarskom Zürichu Lions, kde zaznamenal v 36 zápasoch 46 bodov /24 gólov/.
Finále Ligy majstrov bude rozhodovať Mark Clattenburg. UEFA vytvorila pracovnú skupinu, ktorá rozhodne o tom, do akej kvalifikačnej skupiny pre MS 2018 umiestniť Gibraltár a Kosovo. Manchester United neporazil v poslednom kole Bournemouth o 19 gólov, V Lige majstrov si nezahrá. Barcelona získala titul, Bayern a Juventus taktiež. Arsenal skončil štvr… ale nie, druhý.

Klubové sezóny sú takmer nakonci, avšak čaká nás leto plné športových podujatí:

Finále MS v hokeji 22.05. o 19:45 v Moskve
Finále Ligy majstrov 28.05. o 20:45 na San Sire

Dočítania, amigos…

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ostatné športy