Sledujte nás

Futbal

Hviezdy deťom už po ôsmykrát v Trenčíne

Športovo-charitatívne podujatie Hviezdy deťom organizuje každoročne v júni futbalový klub AS Trenčín. Podstatou projektu je finančne pomôcť postihnutým ľuďom z trenčianskeho regiónu prostredníctvom rozdelenia celkového výťažku. Celkovo sa uskutočnilo už sedem ročníkov. Po štyroch zastaveniach na hlavnom Mierovom námestí v Trenčíne sa minulý rok Hviezdy vrátili na umelý trávnik polozbúraného trenčianskeho futbalového štadióna na Sihoti.

Hviezdne obsadenie

Ôsmy ročník je naplánovaný na nedeľu 19. júna. Minulý rok sa podarilo pri vyzbieraných prostriedkoch prekročiť hranicu 100 tisíc €. Už tradične je partnerom podujatia nezisková organizácia Mariána a Marcela Hossovcov Hoss Heroes. Preto tak ako každý rok, ani teraz nebude v tradičnom turnaji osobností štyroch tímov chýbať výber hokejových hviezd. Okrem bratskej dvojice si budú môcť diváci pozrieť futbalové umenie ďalších reprezentantov Slovenska, z ktorých zatiaľ potvrdili účasť Tomáš Tatar a Tomáš Kopecký. Naopak chýbať bude mnohoročný účastník – tím reprezentačných futbalistov, ktorý má práve v týchto dňoch povinnosti na európskom šampionáte vo Francúzsku. Tento rok ich nahradí výber olympionikov Slovenska, v ktorom sa predstavia napríklad Ivana Kmeťová, Jozef Gönci, Zuzana Štefečeková, Pavol Hurajt  a Jana Šeďová. Už druhý rok po sebe sa turnaja zúčastní družstvo osobností Československý lev, za ktorý by mali nastúpiť Jozef Lohyňa, Ladislav Jurkemik, Igor Liba, Vladimír Kinder, Ján Kocián, Jaroslav Timko, Branislav Jánoš, ale aj mnohí ďalší.

Nie len futbal

Na Hviezdach tak, ako každý rok, nemôže chýbať ani usporiadateľský tím teraz už dvojnásobného majstra Slovenska. Hráči budú čerstvo oddýchnutí po dovolenkách a ešte plní elánu pred začínajúcou sa prípravou na novú sezónu. Súťažiť sa však začína už o ôsmej hodine, keď sa predstavia futbalové nádeje tímov našej ligy. Víťazné družstvo na záver dňa vyzve najlepšie mužstvo z turnaja osobností. Okrem sledovania zápasov budú mať návštevníci tak, ako každý rok, k dispozícii množstvo atrakcií. Na štadióne je pripravený bohatý sprievodný program. Prezentovať sa budú športy združené v Asociácii športov ako napríklad hádzaná, florbal, bedminton, tenis, footgolf, hokej a aikido. Tohtoročné podujatie je organizované aj v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom. Známe osobnosti a športovci v rámci sprievodného programu prijali výzvu a zahrajú si turnaj v boccii s telesne postihnutými športovcami zo združenia Imobilio. Spolu s bocciou sa predstavia aj iné paralympijské športy ako lukostreľba a hráči sledge hokeja. Okrem toho sú pripravené virtuálne prehliadky vodných elektrární a informačného centra Energoland,  vyskúšať si budete môcť jazdu na elektromobiloch a na elektrobicykloch.

Ako sa hovorí, lepšie je raz vidieť, ako stokrát počuť (čítať). Preto vám ako pozvánku ponúkame výber najlepších fotiek z posledných piatich ročníkov.

P1050061

Tretieho ročníka v roku 2011 sa stihla zúčastniť aj legendárna 38 – Pavol Demitra. O 75 dní prišla smutná správa o jeho smrti.

P1050081

V poslednú júnovú nedeľu v roku 2011 bolo teplo, ktoré dalo zabrať aj športovcom. Jasne to vidieť na tvári Ľubomíra Višňovského.

Hviezdy detom, 23.06.2012 092

Mário Bližňák v plnom nasadení  v zápase hokejových hviezd proti AS Trenčín v roku 2012

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal