Sledujte nás

EURO 2016

Spoza piva VIII, Wales – Slovensko

Porazili sme posledných troch majstrov sveta. Áno, správne si napísal Vladko Vajs, lenže tiež sa vraví, že proti majstrovi sveta nehrávate každý deň. Včera naši sokoli (ozaj, odkiaľ a prečo práve sokoli ?) proti majstrovi sveta nehrali. Hrali proti mužstvu, ktoré svet pozná len vďaka Baleovi. A Ramseymu (no kamarát, čo ty si si dal na hlavu, chodiaca katastrofa). A ešte možno niektorí budú pamätať Craiga Bellamyho (meter dvacec i s kopačkami, Looserpool alebo Blackburn a fukol nám v Trnave dva banány v 2009).

Ako som spomínal vyššie, vyhrali sme zápasy s poslednými troma majstrami sveta. Prečo sme nevyhrali zápas s Walesom na ME? No preto, že sme museli hrať futbal, museli sme tvoriť, čo povedzme si úprimne, nevieme ani v hokeji ani vo futbale. Zatiaľ čo naša družina sa snažila kreovať hru, Wales hral to, čo im ide najlepšie a vlastne aj to jediné, čo asi vedia, čiže brejky cez Balea.

Ak by som šiel zaradom s hodnotením jednotlivcov, tak by som začal najväčšou hviezdou súpera, Garethom Baleom. Nečudo, že v dnešnom zápase vynikal , veď pri preberaní lopty boli strední záložníci Slovenska so stopérmi už dávno rozbehnutí smerom dozadu, len aby ho stihli ešte pred 16-tkou. Okrem toho tam bol ešte Ramsey, ktorý nie len že smeruje za Ramosom a Alvesom z 2014, možno niekde do Kanady za Justinom, ale hlavne dnes ledva stál na nohách (viď druhý gól Walesu, kde len preplietal nohami ako inžinieri po štátniciach).

No to čo bolo u nás, amerika. Kozáčik pri vraj úžasne kopnutom priamom kope šiel do strany na verím v Boha ako brankár Pečovskej Novej Vsi, Škrteľ prepnutý, premotivovaný a môže byť rád, že nešiel von už v prvom polčase za lakeť v 16-tke. Hrošovský sa bál vlastného tieňa, chvalabohu, že sa nehralo pod umelým osvetlením. To by boli plné trenky. Vladko na čiare bol zasypaný pieskovou dunou a nevidím to s ním nejak ružovo. No najväčší problém slovenskej repre je, že nemáme kvalitného hroťáka, s všetkou úctou k Ďurišovi. Lenže to sa do ďalšieho zápasu nevyrieši.

Netreba plakať nad rozliatym mliekom. Taktiež ani nad v niektorých situáciách tragickým rozhodcom. Slovač má ešte dva zápasy pred sebou a to so súpermi, ktorí budú hrať futbal, ktorý bude vyhovovať nám. A možno Stanko zaš dobre zrobí.

PS: Pri pive som tipol 2:2. Päť kaček zamrzí, no fakt by tomu zápasu svedčala remíza. No ale Bale a tote veci kolo toho…

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v EURO 2016