Sledujte nás

Ostatné športy

Tour vrcholí

Za nami sú ďalšie tri etapy z edície 103. ročníka Tour de France, ktoré konečne rozpútali vojnu o pozície v Top10. V stredu pelotón brázdil vrchy na švajčiarskom území, no po voľnom dni bol okresaný o pár borcov. Cavendish a Dennis odstúpili kvôli príprave na OH a Izaguirre sa vytrel už na prvom kilometri a porúčal sa z preteku. Na trati sme videli podobný scenár ako po minulé etapy. Únik bol odkázaný na výhru. Majka opäť raz pokúšal, no tentokrát ho okrem Pantana predbehol ešte aj ruský borec Zakarin, ktorý nemal kde stratiť šošovky lebo sa končilo na kopci. Pantano zjavne u dílera prebil ponuku Quintanu na kvalitný matroš a je asi najväčším prekvapením tejto Tour.

V štvrtok bola na programe horská časovka, ktorá nakoniec až taká horská nebola. Sedemnásť kilometrov osamote preverí každého. Froomey zajazdil prvú polovicu na istotu a potom to rozbalil. Dumoulin po dvoch hodinách strávených na tróne sa porúčal po dojazde posledného na trati. Smutné. Časovku života zajazdili Aru a Bardet. Froome navýšil náskok, no rozmedzie medzi druhým a šiestym sa poriadne zmenšilo. Quintana očakávane zaostal. Porte vložil do toho všetko, no výsledok bol na jeho pomery priemerný.

V piatok na borcov čakala „len“ 147km dlhá etapa. Dĺžka bola vynahradená profilom. Hneď na začiatku sa vyprofiloval únik kde nechýbali Pantano a Majka. Prvýkrát sme mohli vidieť Sky len tak jazdiť bez toho aby súperi plakali. Aby nebolo jazdcom ľúto po krutom tempe, tak na čelo sa vysypala celá Astana a pripravovala palebnú pozíciu pre Arua. Darilo sa im to až do zjazdu pred cieľové stúpanie. K únave za tri týždne sa pridal ešte kvalitný alpský dáždik a letecký deň bol na svete. Padali všetci okrem Quintanu a pár vyvolených. Dumoulin si zlomil zápästie a ukončil svoje trápenie prekvapivo rýchlo. O malú chvíľu neskôr to v zákrute zaparkoval medzi divákov a motorku Rolland. Zatiaľ to bolo fajn, lebo týmto jazdcom nešlo o celkové poradie. Porte bez problémov po páde dobehol skupinu favoritov no Mollema to šťastie už nemal. Letecký deň si užil najviac a z druhej priečky doletel až na koniec top 10. Spadol aj Froome. Do vysielačky kričal o nový bicykel lebo do cieľa už zase bežať nechcel. Na novom stroji od Thomasa došiel až do cieľa, síce s menšou stratou ale pff koho to zaujíma, veď má náskok vyše štyroch minút. Bardet využil pády súperov a svoje excelentné zjazdárske schopnosti na to, aby všetkým unikol. Ako prvý Francúz v tomto ročníku sa mohol tešiť z etapového vavrínu a k tomu nadelil nie malé porcie strát svojim sokom. Preskočil Quintanu, Yatesa aj Mollemu a zakotvil na priebežne druhej priečke. Yates si vybral zlý deň, avšak stratil len jednu priečku.

Na záver ostáva len dodať, že Tinkoff už má isté dva dresy. K Saganovmu zelenému pripojil Majka bodkovaný za naj vrchára.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy