Sledujte nás

Futbal

Ako sa jedna rozprávka skončiť nemala…

Priznám sa, že slovenskú ligovú scénu už dlhé roky nesledujem. Jediné čo riadne registrujem je každý prepadák niektorého ligistu v pohárovej Európe s komentármi, že nabrali mnoho skúseností, alebo ako tento rok, že Žilina pokračuje vo svojej suverenite. No suverenita Šošonov je momentálne téma inej debaty.

V sobotu 10.12.2016 pricestoval na Kopanice „prestížny“ Slovan Bratislava. Ten Slovan, ktorý dostal kefu v Európe od pobaltského mužstva, na ktorého meno si dnes už nikto nespomenie. Bohužiaľ. Alebo v ich prípade chvalabohu. Ale toto nie je o Slovane samotnom. Alebo o Myjave, akoby mnohí čakali. Pretože rozhodnutie funkcionárov Myjavy je len logickým vyústením diania na našej drevenej futbalovej scéne. A zase raz bohužiaľ.

Je naozaj smutné, ak také sympatické mužstvo ako Myjava opustí súťaž za takých doslova trápnych podmienok. Mohli síce súťaž dohrať na slovenské pomery so cťou, avšak vedenie vo vyhláseniach už vopred avizovalo tento krok a slová prezidenta klubu o tom, že pri postupe v roku 2012 sa cítili, že nepatria do elity, hovoria samé za seba.

Mužstvo, ktoré sa hore prepracovalo zásluhou vlastnej driny si takto skončiť nezaslúžilo. Mužstvo, ktoré v rokoch 2005 – 2008, a vlastne aj doteraz, hrávalo prevažne s vlastnými hráčmi, by takto končiť nemalo. Na druhej strane máme v prvej lige mužstvá, ktoré boli umelo vybudované na popole futbalových bášt Slovenska, viď ďalší záhorský klub a potom tu máme belasú šľachtu, ktorá je o level vyššie nad ostatnými. A zase raz bohužiaľ.

Je to zase raz smutný koniec. Koniec jednej peknej rozprávky z Kopaníc, ktorá bude na jeseň pokračovať až v tretej lige. A prečo? Pretože takto futbal na Slovensku funguje. Tí, ktorí ho robia z lásky, väčšinou padnú na hubu a znechutení končia tak ako skončili v Myjave. No buďme radi, že tento rok tu máme ešte Žilinu v tomto zložení, ktorá svojim futbalom a prístupom spríjemňuje tú pachuť, ktorú slovenský ligový futbal za tie roky pobral.

Lebo boj o záchranu už nie je potrebný a tak aj posledná zápletka tohto ligového ročníka je vyriešená. Snáď ešte ten tragický Slovan s tými ešte tragickejšími legionármi zmúti vodu slovenskej ligovej scény. Najlepšie by však asi bolo, keby druholigovej.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal