Sledujte nás

Ostatné športy

Športu zdar a hádzanej zvlášť!

Po minuloročnej porcii skvelej hádzanej, ktorú nám ponúkli majstrovstvá Európy a letné olympijské hry, sa 11. januára 2017 začínajú v poradí už 25. majstrovstvá sveta. V krajine galského kohúta sa stretne 24 vyvolených pre tento rok a 29. januára sa dozvieme meno nového šampióna.

Kto to bude? Obhája titul Francúzi alebo ich zosadia z trónu úradujúci majstri Európy Nemci? Preberú žezlo Vikingovia z Dánska povzbudení olympijským zlatom? Prekvapiť môže ktokoľvek…

Ale!!! Francúzi od roku 1954 získali titul 5x, hrajú na domácej palubovke a určite budú chcieť zopakovať úspech z roku 2001, kde na domácej pôde boli korunovaní za majstrov sveta. Mená ako Omeyer, Karabatic, Abalou či Narcisse by mali byť toho zárukou.

Stále je tu však to veľké ALE. Francúzi stoja pred generačnou výmenou. Táto generácia fantastických hráčov sa pomaly chystá do hádzanárskeho dôchodku. Budú mať ešte dosť síl, aby zvládli náročný turnaj? Sú si vedomí toho, že toto je jedna z posledných, ak nie posledná možnosť triumfálne sa rozlúčiť s reprezentačným dresom. A to, že hrajú doma, je pre nich veľká výzva a motivácia.

Proti budú určite úradujúci majstri Európy z Nemecka. V krajine najlepšej hádzanárskej lige sveta vyrástla nová generácia hráčov, ktorá bude chcieť nadviazať na úspechy z rokov 1938, 1978 a 2007. Prvou lastovičkou úspechov bol minuloročný triumf na ME, a z OH si odniesli bronz. Novým lídrom tímu je mladý Andreas Wolff. 25-ročný brankár, ktorý prišiel odnikiaľ, je dnes jasnou jednotkou nielen v THW Kiel, ale aj Nemecka. Motivácia Nemcov bude o to väčšia, že nasledujúci šampionát 2019 budú hostiť tých najlepších z najlepších práve oni spolu s Dánmi. No a Vikingovia určite nebudú chcieť zaostať. Sú to dvojnásobní majstri Európy a aktuálni víťazi OH. Titul MS im však vo vitríne stále chýba. Dvakrát boli druhí, raz tretí. Piliermi mužstva sú nepochybne brankár Landin, mimochodom, klubový kolega Wolffa, a Hansen. Ten pre zmenu zdieľa palubovku PSG s najväčšími francúzskymi hviezdami. Netreba však zabúdať na Poliakov či Maďarov. V týchto krajinách je hádzaná na veľkom vzostupe, o čom nás utvrdzujú kluby ako Veszprém či Kielce, aktuálny víťaz LM. Po rokoch útlmu sa pomaly prebúdzajú aj Švédi a netreba zabúdať na Španielov a balkánsku enklávu mužstiev na čele s Chorvátmi, ktorí sú rovnako hladní po úspechu.
Takže, vážení fanúšikovia, tešme sa na skvelé zápasy, elektrizujúcu atmosféru na palubovkách i v hľadisku.

Autor: Ladislav Kerekes

Stavte si aj vy na majstrovstvá Európy v hádzanej a získajte vstupný bonus až 2000EUR!

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Ostatné športy