Sledujte nás

Tenis

Pohľad na ATP 500 Rotterdam

Tenisová sezóna 2017 je v plnom prúde. Máme za sebou Australian Open, prvé kolá Davis Cup-u a takisto aj pár turnajov kategórie ATP 250. Druhý februárový týždeň nás čaká prvý turnaj, kategorizovaný ako ATP 500 – tenisová špička sa tak sťahuje do Rotterdamu.

Zhodou okolností, minuloročný titul z rotterdamskej haly obhajuje náš Martin Kližan. Ten však ani zďaleka nie je v takej forme ako pred rokom, čo dokazujú výsledky i herný prejav z Davisovho pohára, či posledná nečakaná prehra na turnaji v metropole Bulharska. Ťažko teda veriť a predpokladať, že Martin titul obháji. Na turnaji štartuje širšia špička tenisového rebríčka.  Z účasti sa odhlásil Rafa Nadal, ktorý zhodnotil situáciu a radšej zvolil voľno, a tak v tabuľke nasadených niet výrazného favorita.

Jednotkou medzi nasadenými je Chorvát Marin Cilic. Momentálne sa však nenachádza v najlepšej forme, čo dokazuje aj nečakaná prehra s Dustinom Brownom vo francúzskom Montpellier. Plusom pre Marina však je, že na turnaj príde oddýchnutý a v Rotterdame môže kľudne uhrať lepší výsledok. Hlavným cieľom v tomto turnaji však je dostať sa do formy a pripraviť sa na Indian Wells.

Druhým nasadeným je Dominic Thiem. Okrem turnaja v Rotterdame je Rakúšan pred Indian Wells prihlásený ešte na turnaj v Acapulcu, čo znamená, že mladého tenistu čaká náročný program. Posledný týždeň nepredviedol na turnaji v Sofii nič svetoborné, keď vypadol už na začiatku týždňa. V Rotterdame však môže Thiem dosiahnuť určite lepší výsledok.

V poradí tretím nasadeným je David Goffin. Goffin sa dostal do finále na turnaji v Sofii. Celkovo sú jeho výkony kvalitné, no dosť nevyrovnané. Určite však môžeme očakávať skorší koniec v Rotterdame, ako tomu je v Sofii. David bude unavený a taktiež sa musí fyzicky pripraviť na nasledujúce týždne.

Tomáš Berdych je nasadený ako štvrtý hráč. Český tenista nie je na tom zo začiatku sezóny najlepšie. Rotterdam môže byť pre Tomáša akýsi záchytný bod, od ktorého sa odrazí a začne podávať kvalitné výkony. Ťažko však predpokladať, ako bude na tomto turnaji hrať. Turnaj dokázal vyhrať v roku 2014. Kvalitný servis a dobrá hra z forhendu ho tak môžu posunúť v turnaji ďaleko.

Piatym nasadeným je Grigor Dimitrov. Vzhľadom na formu môže práve on siahať na titulovú pozíciu. Avšak treba brať do úvahy  a očakávať aj istý herný útlm. Grigor je vo finále na turnaji v Sofii, a tak môže byť unavený.

V top osmičke nasadených sú ešte Tsonga, Bautista Agut a Pouille. Čaká nás určite zaujímavý turnaj, podľa nás plný prekvapení, keďže táto časť sezóny býva dosť nevyspytateľná.

Tipy na tento, ale aj na ďalšie turnaje z nasledujúceho týždňa nájdete na facebooku TipujemeTenis.sk.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Tenis