Sledujte nás

Hokej

Pýcha je smrť myslenia

Ak vám niečo okolie zaručene neodpustí, tak vašu nadutosť. Ak ju navyše okrmíte permanentne polourazeným negativizmom, potom ste skončili. Nadobro.

Stoštyridsaťšesť reprezentačných stretnutí, sedemdesiat gólov, olympijské hry 1980 a 1984, majster sveta 1977 a 1985, striebro z MS v r.1982 a 1983. V starej dobrej česko-slovenskej lige trinásť sezón v drese VSŽ Košice, jednu v Dukle Jihlava, s ktorou sa stal majstrom republiky. Päťstotrinásť zápasov, 393 gólov. Dvakrát najlepší strelec ligy. V r. 1982 draftovaný v desiatom kole z 202. miesta Quebec Nordiques, kde si ale nikdy nezahral. Na staršie kolená nemecký SB Rosenheim, rakúsky WEV Viedeň, a britské Fife Flyers Kirkcaldy, Streetham Redskins Londýn a Glen Rothers Glasgow.

Hej, Vinco Lukáč bol veľký hráč, pamätám si ako si so Slaninom a spol na starom košickom zimáku dovolil veci, ktoré si v dnešom modernom hokeji už nikdy nikto nie. Na tréningu aj v zápase. Ego z vrcholu Everestu. Ego, čo nepoznalo hranu medzi sebavedomím a pokorou.

Parlamentné voľby 2010, poslancovanie NR SR za SNS a výstavná blamáž za insitnú odvahu. Chvastačka o mafii, spálený Mercedes a potom už radšej rýchlo preč..

A ešte ostatná nedeľa piateho marca. K dresu Ladislava Trojáka pribúda v „Stýlke“ pod strechou aj ten Beďu Brunclíka, Igora Libu, Jána Selveka a Jiřího Holečka. Všetci vieme, že slávnu štvoricu mala včera doplniť aj Vincova dvadsaťjednotka. Excesívna hrdosť je ale poriadne bremeno, pýcha sama smrťou myslenia. A všetko ostatné len rozprávky jedného strateného „maradonu“…

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej