Sledujte nás

Hokej

Úvod štvrťfinále a hetrik Bartánusa

Košická Steel Aréna sa po roku opäť dočkala play-off. Košičania si už síce zvykli na (pre nich) tradičnú prvú priečku po základnej časti, no tohtosezónny výkon stačil „len“ na tretie miesto.

Pozitívom ale ostáva bilancia 38 víťazstiev vs 18 prehier (vrátane predĺžení) a celkový bodový stav 107. So zdvihnutou hlavou a plným nasadením teda Oceliari nastúpili na prvý domáci play-off zápas proti Martinčanom.

Prvá tretina sklamala každého fanúšika, ktorý očakával otvorený hokej. Úvodné dejstvo prinieslo skôr opatrný a taktický hokej s cca dva a pol šancami na každej strane. Pozitívom bola ale veľká účasť fans Martina, ktorí si urobili výjazd a značne si ho užívali. Keď teda nebol záživný hokej, vzájomné prekrikovanie fanklubov prinieslo do arény požadovaný zápal.

Druhé dejstvo ale už bolo o niečom inom. Syn košického trénera a zároveň kapitán Marek Bartánus preradil na vyššie otáčky a naštartoval tak svoj gólostroj večera. Skóroval celkovo trikrát a hral tak v zápase jednoznačne prvé husle. Čo gól, to parádička. Radosť pozerať. Krasa prekrasa.

Okrem Mareka skóroval v presilovke ešte aj Jiří Bicek a Košičania si tak z úvodného zápasu štvrťfinálového boja odniesli výhru 4:0. Martinčania bez streleného gólu miestami pripomínali skôr nevládnych dorastencov, ktorí len vyhadzovali puky, no neskôr sa prebrali a postavili sa do úlohy útočných vlkov. Výkon to bol teda kolísavý.

Marek Bartánus sa včera vyjadril: „Hokej nás bavil, korčuľovali sme. Nejaké výpadky tam boli, tie si zajtra pozrieme na videu a odstránime ich. Vieme, že v tejto kabíne je sila, ale zajtra nás čaká úplne nový deň a úplne nový zápas, takže sa môžeme trošku poradovať, ale zajtra musíme opäť nastúpiť s pokorou od stavu 0:0.” (hckosice.sk)

Hokej to bol atraktívny a sľubuje krásne akcie a góly aj dnes. 18:00, košická Steel Aréna. Zn.: Šeoplaci.

 

HC Košice – MHC Martin 4:0 (0:0, 3:0, 1:0), stav série 1:0
Góly a asistencie: 21. Bartánus (Vašíček, Suja), 30. Bicek (Deyl), 36. Bartánus (Dudáš), 49. Bartánus (Huna, Vašíček)
3555 divákov

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Hokej