Sledujte nás

Hokej

Zachránili sme si holú kožu

Zachránili sme si holú kožu - BROsport.sk

Dnes poobede sa odohral existenčný zápas pre našu reprezentáciu. Ironicky, naši chlapci v ňom nehrali.

Na duel Dánsko – Taliansko sa pozerali po tréningu iba z tribúny. Ak by Taliansko vyhralo, pred naším výberom by bola takmer nesplniteľná úloha – zdolať suverénne Švédsko.

Nejednému slovenskému fanúšikovi mohla pred zápasom napadnúť jednoduchá myšlienka: čo ak by Dáni mali radšej na domácom šampionáte Taliansko než náš slovenský výber? Mohli to ovplyvniť práve v tomto zápase.

Naše obavy boli zahnané v momente, keď Severania vyhrali aj s prispením kuriózneho vlastenca, a to 2:0. Práve na spomínanú kalkuláciu sme sa opýtali aj bývalého reprezentačného gólmana Rasťa Staňu, ktorý zápas sledoval a komentoval priamo na štadióne.

„Dalo sa s tým aj takto kalkulovať, ale teraz po zápase sme sa vlastne dozvedeli, že Morten Green sa lúčil s reprezentačnou kariérou. Pre nich, čo aj povedali hráči po zápase, bola motivácia vyhrať ten posledný zápas práve pre neho. Po zápase ho potom fanúšikovia vytlieskali, mali tam spoločné fotografie, takže určite to aj pre neho bolo príjemnejšie v poslednom zápase reprezentačnej kariéry. Predsa, je to dánska hokejová osobnosť. Je príjemnejšie lúčiť sa výhrou, tak ako to urobil napríklad nebohý Paľo Demitra, zhodou okolností tiež proti Dánom…“

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Hokej