Sledujte nás

Dada cvičí

Siófok 2018 alebo opäť jedno zákulisie

Siófok 2018 alebo opäť jedno zákulisie

Žeravé slnko, horúci piesok a krásne a vypracované telá. Aj taký bol Siófok 2018, pohárová súťaž v tlaku na lavičke, mŕtvom ťahu, strongman a bikini fitness, ktorá sa už tradične koná na najkrajšej a najvychytenejšej pláži Balatonu, na Muscle Beach.

Dada Liptáková síce oficiálne už zanechala tlak na lavičke a prešla na fitness figure, no srdce sa ani oklamať, ani umlčať nedá, a tak si ešte dva či trikrát ročne odbehne užiť ten pocit, keď máš nad hlavou činku. Ako jej obvyklá guľa na nohe 🙂 som sa aj teraz ocitla v zákulisí súťaže, no tentokrát siláckeho športu. Rešpekt pred týmito ľuďmi som mala už dávno, a nielen tým, ako vyzerajú, aké výkony podávajú, ale najmä tým, čo všetko je za týmito výsledkami. No keď som videla, s akou úctou sa k sebe správajú, aké srdečné sú ich zvítania, i to, ako si dokážu pri rozcvičení pomáhať, nechápala som, že toto budú o pár minút súperi. A vlastne ani neboli. Ani na chvíľu nebolo cítiť závisť či nevraživosť.

Dada po sobotňajšom rannom navážení, keď sa potešujúco vtesnala do 60-kilovej kategórie (doteraz súťažila v kategórii do 67 kg), si dala na činku naložiť základ 75 kg. A vraj vtedy už prišla aj tréma a napätie. Neverila som tomu. Myslela som si, že roky súťaženia z nej urobili suverénku a berie to skôr ako samozrejmosť.  Ale pochopila som, že kým fitness figure je naozaj skôr o subjektívnom pohľade a hodnotení porotcov, toto tu je o nej samej, o jej schopnostiach a kvalitách. Bolo to len v jej rukách. Tri pokusy musela rozdeliť tak, aby nepremárnila ani jeden, ak to nebude nevyhnutné.

Prvú 75-ku dala s prehľadom a dokonca aj 80 kg išlo nad hlavu pomerne hladko (teda aspoň mne sa to tak zdalo). Krátke rozhodnutie medzi 82,5 a 85 kg a bolo rozhodnuté. U Dady je to vždy výzva, a tak bolo jasné, že dá 85-ku. Nebolo to ľahké. No Dada nepozná slová „nedá sa, nepôjde to“, a tak činka išla pomaly, ale plynule nad hlavu. Tri biele vlajky od porotcov a bolo jasné, že Dada si prišla znova po víťazstvo.

Napriek tomu, že už netrénuje tlaky na lavičke tak ako kedysi, láska k tomuto športu je večná a tá jej pomáha zabudnúť na bolesť, kvôli ktorej musela skončiť s týmto športom, a naďalej je hnacím motorom, ktorý ju posúva k medailám.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Dada cvičí