Sledujte nás

Bojové športy

Who is the baddest motherf*cker?

Dámy a páni, 2. novembra nás čaká veľká show v podobe podujatia UFC 244 v jednom z najikonickejších miest na svete.

Dámy a páni, 2. novembra nás čaká veľká show v podobe podujatia UFC 244 v jednom z najikonickejších miest na svete, Madison Square Garden v NYC. Celá hlavná karta ponúka skvelé zápasy a je nepochybne v tomto roku zo všetkých najatraktívnejšia. Najvačšiu pozornosť púta však hlavný fight Jorge Masvidal vs. Nate Diaz, v ktorom víťaz zápasu dostane “The Baddest Motherf*cker Belt”.

Prečo práve títo dvaja bojujú o tento opasok? Obaja z nich nemali ľahké detstvo, Diaz vyrastal v Stocktone v Californii, čo je známe ako mesto s vysokou kriminalitou, zatiaľ čo Masvidal prežil svoje detstvo v drsných štvrtiach Miami. Diaz je známy svojou kondíciou a tvrdou bradou, keďže už párkrát zniesol v zápasoch takú bitku, ktorá by položila aj gorilu na steroidoch. Okrem toho je známy svojím uličníckym vyjadrovaním, je to pravidelný náročný konzument marihuany a v oktagone svojich súperov rád fackuje a smeje sa im do xichtu, poprípade ich tam rovno bez problémov “vyfakuje”. Masvidal je takisto žoviálny týpek, ktorý vyrástol na ulici, takže k obidvom sa tento výraz hodí. Okrem toho je to takisto trochu fight “West Coast vs. East Coast”.

Pravdupovediac, obidvaja z nich boli stále skvelými bojovníkmi, na úplnú špičku ale v minulosti z nich ani jeden nemal. Teraz, keď majú obaja 34 rokov sa zdá, že sú na vrchole svojej kariéry a ich výkony tomu zodpovedajú. 

Začneme Masvidalom. Ten v minulosti stále vyhral dva-tri zápasy, aby potom nasledujúci prehral a nedostal možnosť zápasiť o titul. Ten istý scenár sa udial v nedávnej minulosti, kedy napriek prehrám s Demianom Maiou a Stephenom Thompsonom, dostal kvôli svojej reputácii a atraktivite šancu zápasiť s bývalým vyzývateľom šampióna, Darrenom Tillom. Toho, pre mnohých prekvapivo, dokázal knokautovať v druhom kole krásnou ukážkou boxerskej inteligencie. Po tomto knokaute bolo jasné, že s ním treba rátať. Následne dostal zápas s neporazeným Benom Askrenom, bývalým šampiónom organizácii Bellator a ONE FC. Toho dokázal knokautovať za 5(!!) sekúnd neuveriteľným kolenom, čím si pripísal historicky najrýchlejší knokaut v UFC. Ak dokáže takto skvele prečítať aj Natea Diaza a využiť jeho slabé stránky, Nate sa má ozaj čoho báť. Jorge si na neho určite niečo pripraví, takže sa máme na čo tešiť. Predpokladá sa, že na zem s ním ísť chcieť nebude a možno sa mu podarí využiť to, že sa Nate pri úderoch zvykne naťahovať až cez koleno a držať si vzdialenosť, čo ho robí zraniteľnejším pre inkasovanie úderu. Uvidíme, čo si pre nás Jorge “The Gamebred” Masvidal na sobotu pripraví.

Jorge Masvidal
Historicky najrýchlejšie K.O. v UFC

Nate Diaz je prípad sám o sebe – je ťažké sa s ním na niečom dohodnúť, keďže je to ten tvrdohlavý typ, ktorému ak sa niečo nepáči, tak vás “vyfakuje” a pošle do… S UFC sa na zápase nedokázal dohodnúť tri roky, vrátil sa až tento rok v auguste, kedy v krásnom zápase vybodoval bývalého šampióna Anthonyho Pettisa. Predtým sa stal hlavne známy po tom, čo dokázal uškrtiť vtedy najvačšiu hviezdu MMA Conora McGregora a v odvete s ním prehral vo veľmi tesnom bodovom rozhodnutí po piatich kolách.

Natea, takisto ako Jorgeho, držali od titulovej šance občasné prehry. Teraz sa však zdá, že je na vrchole svojich síl a svojim skvelým boxom a jiu jitsu skills dokáže ohroziť každého vo welterovej váhe do 77kg. Ak sa tento zápas bude tiahnuť dlho a Nate sa dostane do svojej pohody a štýlu, ktorý mu vyhovuje, je veľmi pravdepodobné, že jeho kondička a brada mu pomôžu tento zápas vyhrať.

Uvidíme teda, čo nám obaja borci v noci zo soboty na nedeľu ukážu. Zápas týchto dvoch však určite sklamaním nebude. 

Nate Diaz
Nate je tvrdý chlapík

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Bojové športy