Sledujte nás

Lyžovanie

Petra Vlhová: HEJTER vs. FANÚŠIK

Komu z dvojice by ste dali za pravdu vy?

Petra Vlhová - fanúšik vs. hejter

V bare sa stretnú dvaja pred televíznou obrazovkou, v ktorej práve skončil víťazný slalom pre celý slovenský národ. Ako to ale dopadne pri stole?

Ako je možné, že diváka baví sledovať niekoho lyžovať? Lyže sú iba o tom, že ideš, ideš a ideš… alebo vypadneš. 

To isté by si mohol povedať aj o hokeji či futbale – beháš a beháš a buď dáš gól alebo nie. 

Pri futbale je na ihrisku 22 hráčov, každý má svoj štýl, svoj príbeh, je to neporovnateľné. 

Rovnako ako na svahu máš 22+ lyžiarov, ktorí zo seba dávajú maximum. Plus je to o to zaujímavejšie, že o výhre alebo vypadnutí rozhodujú nepatrné detaily. 

Lyžovanie ale nie je hra. Je to len šport… Nepoznám nikoho, kto by mi dodnes vysvetlil rozdiel… Tu ho máš. 

Je to veľká vec, ľudia teraz sledujú lyžovanie rovnako ako cyklistiku počas Tour. Je to asi jediný šport, kde porážame veľmoci daného športu ako Švajčiarsko, Rakúsko či USA. Nemyslím si, že ešte niekedy budeme mať takú lyžiarku / lyžiara, čo to dokáže, aj keď rád by som sa mýlil. 

Jo, ale prečo toľko ľudí fandí Petre keď 90% z nich ani lyžovaniu nerozumie? V telke to je nuda, jediné šťastie, že to trvá len pár minút. A vyjadrenia v cieli stále o tom istom. 

Je to o národnej hrdosti, o rodine, o zviditeľnení Slovenska a pre mňa osobne je to neskutočný adrenalín. Tých pár sekúnd čo je Peťa na svahu by som prirovnal k posledným 2-3 minútam hokejového zápasu alebo k predĺženiu, keď ide o všetko. 

Ale stále to je iba o jednom človeku, ktorému síce fandím, ale za jeho úspech mu stojí skôr rodina ako zväz či štát. Spýtaj sa Zuzulovcov.

Niekto rád sleduje šípky či snooker a futbalu nerozumie, lebo ho to nebaví. Sto ľudí, sto chutí. Nemôžeš ale nesúhlasiť s tým, že to čo Peťa predvádza na svahoch je niečo nevídané a zviditeľňuje Slovensko v tom najlepšom svetle. 

Ktorý z dvoch debatujúcich ste vy? Peti každopádne gratulujeme k jej dnešnému úspechu a prajeme všetko dobré do ďalších pretekov.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Lyžovanie