Sledujte nás

Futbal

Liga majstrov: osemfinálová tipérska poradňa redakcie

Oči všetkých futbalových fanúšikov sa opäť uprú na európske trávniky a tak nemôže chýbať ani náš pohľad na osemfinálové dvojice.

Liga majstrov: Osemfinálová tipérska poradňa redakcie

Prichádza najkrajší čas dlhých pseudozimných večerov, kedy partnerky vyžadujú od svojich partnerov pozornosť a tí svoju pozornosť venujú akurát vychladenej dvanacke a utorkovej a stredajšej Lige majstrov. Štvrtok si potom spomenú aj na tú partnerku. Ups. Vitajte v poradni anonymných tipérov Peťa a Tima.

Atlético Madrid – Liverpool 

T: Porovnávať aktuálnu silu týchto dvoch by bolo ako zrovnávať predvolebné šance Kisku s Harabinom. Faktom ale ostáva, že platforma Ligy majstrov vnesie do inak silno-taktického boja osobitý šmrnc. Liverpool postúpi, tak bude.

Vsádzam na minimálne jednu červenú za dvojzápas, Simeonemu žltú mimo ihriska či dokonalý výkon liverpoolskych fullbackov. 

P: Cementár Turňa nad Bodvou vs. Slovan Gir…Bratislava. Trošku som prepálil ale naviac som nikdy nemal. Z osobného (ne)zaujatého pohľadu by som Atlético nechcel vidieť ani v osemfinále, nie to ešte vo štvrťfinále, ale tak nejak sa Colchoneros stále vedeli vybičovať s najlepšiemu betónu v Európe a k tomu pridali postupový gól. Samozrejme okrem Realu. 

Koniec koncov, v Madride kríž a možno aj bezgolový pri impotencii Atlética a na Anfielde Liverpool. Šak to už o čo by potom ten Liverpool hral vo zvyšku sezóny, ak by vypadol z LM? 

Dortmund – PSG 

T: Osemfinalistov z tejto prestížnej dvojky spája minimálne to, že ich ofenzívne sily značne prevyšujú zbytok kádru. O Dortmunde platí, že pokiaľ ich povedie zmätkár Favre, veľkého úspechu sa nedočkajú, no vybuchnúť môže aj Tuchel. Odhodlanie vs. peniaze, precízna práca vs. peniaze, všetko vs. peniaze – Dortmund postúpi len za prítomnosti zázraku, dávajte na PSG, kolektív. 

P: Neymar zase oslavoval, Neymar má novú babu (som zachytil, vraj) a Neymar sa zranil alebo ešte len zraní. Jedno je isté, ak ho potrebuje PSG najviac, vtedy sedí na tribúne. Nové pravidlo hovorí, že Haaland može bavic za Dortmund i kec bavil za Salcburk. Jedného pekného dňa by som doprial titul v LM aj PSG, ale to až keď budem senilný a PSG dostane trest od UEFA za porušovanie finančnej fair-play. Za mňa teda Dortmund.

Atalanta – Valencia

T: Možno najmenej divácky zaujímavá dvojica môže v konečnom súčte priniesť pekný futbal. Ani jeden z dvojice nemá čo stratiť, no ich osud sa aj tak naplní v ďalšom kole, kde sa stanú ľahšou korisťou pre väčšie mašinérie. Ťažko tipovať, ľahko napísať – jeden zápas bude xka a Valencia postúpi. 

P: Kto toto vymyslel? Tak ako Atalanta začala skupinu, tak by som skôr uveril vo výhru Artmedia Petržalka 5:0 nad Celticom ako v postup Atalanty. Ale takový je fotbal. Každopádne to vyzerá na zaujímavý dvojzápas, ktorý okrem mena postupujúceho nebude nikoho obzvlášť zaujímať. A možno bohužiaľ. Môj tip na postup: tesne Atalanta, skúsim gólom v 92. minúte odvetného zápasu.

Tottenham – RB Lipsko 

T: Tábory oboch klubov majú v tejto chvíli jednu vec spoločnú – nechápu, ako môžu byť v domácich ligách tam, kde sú. Každý to však berie po svojom a preto tento zápas naberie špeciálnu energiu. Spurs musia zachraňovať sťaby smerácke dilina preferencie a Lipsko je zas tak rozbehnuté, mladé a menej skúsené, že do toho pôjdu hlava-nehlava. A či je Tottenham v kŕči lebo vlani prehrali finále? I’ve never lost the CL final, povedal by Jose. Ďalej budú Kohúte. 

P: Lipsko hrá pekný futbal so zaujmavým a talentovaným kádrom ale len do chvíle, kým si na nich nevsadíte. V takom prípade vedia prekakať prvý polčas zápasu do takej miery, že neveríte vlastným očiam, že sledujete vtedy ešte aktuálneho lídra Bundesligy (proti Mönchengladbachu). Na druhej strane sú zase sliepky bez kohúta Kanea ale zase s Jožom na lavičke. Neskúsenosť na strane Lipska a kvalita na strane Londýnčanov mi hovorí, že to bude postup Tottenhamu. 

Na záver zopár klišé: Futbal je kolektívna hra, kde všetci spoločne vyhrávajú a prehrávajú. Ale taktiež útok vyhráva zápasy, no obrana vyhráva turnaje. No ako povedal guru brnianskeho futbalu Petr Švacara: Kdo se vrací, nevěří svému gološovi. 

Sportu zdar, fotbalu zvláště!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal