Sledujte nás

Hokej

COVID-19: Sezóna Tipsport ligy je predčasne ukončená

V nedeľu ste v tejto sezóne boli na ligovom hokeji naposledy. Predstavitelia klubov sa kvôli nebezpečenstvu šíriaceho sa koronavírusu rozhodli predčasne ukončiť sezónu.

Tipsport liga - COVID-19

Naša najvyššia slovenská hokejová súťaž je zrušená. Rozhodlo sa o tom v stredu 11. marca.

Dnes od 11:00 prebiehalo vo Zvolene stretnutie zástupcov tipsportligových klubov a vedenia ligy, kde sa rozhodovalo o ďalšom pokračovaní, resp. nepokračovaní Tipsport ligy v tejto sezóne. Na verdikt napäto čakali ako predstavitelia klubov a hráči, tak aj všetci fanúšikovia. Rozhodnutie nepoteší ani jedného z nich.

Predstavitelia ligy a klubov sa rozhodli, že sa kvôli hrozbe koronavírusu zostávajúca časť nadstavbovej časti a ani play-off už NEODOHRÁ. Ročník 2019/2020 je tak definitívne ukončený predčasne.

Rozhodnutie je oficiálne

Rozhodnutie, ktoré dnes padlo, môžeme považovať za oficiálne a definitívne. Informovala už o tom aj samotná liga na svojich sociálnych sieťach. Ročník 2019/2020 tak nebude poznať majstra.

Tipsport liga sa tak vydala rovnakou cestou po vzore nemeckej DEL ligy a nadnárodnej EBEL ligy, ktoré rovnako ukončili sezónu predčasne.

Stretnutie klubov Zvolen
Stretnutie zástupcov klubov vo Zvolene, 11. marec 2020

Stanovisko riaditeľa Pro-Hokej Richarda Lintnera a SZĽH k vzniknutej situácii:

„Všetci sme išli na toto stretnutie s cieľom nájsť riešenia ako ligu dohrať. Zaoberali sme sa úvahou, že ak by sme dlhšie čakali, či by nám okolnosti umožňovali nejakým skráteným formátom ligu dokončiť. No ako diskusia pokračovala, každým ďalším príspevkom sme dospeli k tomu, že táto úvaha je nerealizovateľná. Dospeli sme k záveru, že v súčasnosti nie je možné dohrať súťaž žiadnym realizovateľným formátom. Či už z obchodnej, alebo logistickej stránky, je to nereálne. V tomto sa zhodli všetci zástupcovia,“ uviedol Lintner.

Vzhľadom k ťažko predvídateľnej situácii spojenej so šírením koronavírusu je toto riešenie podľa SZĽH najprijateľnejšie, keďže by pre kluby bolo ekonomicky nevýhodné aj prípadné dohrávanie sezóny bez divákov.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej