Sledujte nás

Futbal

Liverpoolčania stále nevedia, či dostanú za sezónu 2019/2020 majstrovský titul

Pôvodne to vyzeralo ako rozprávka. Teda lepšie povedané, životopisný príbeh, ktorý mal mať rozprávkový koniec. Liverpool je krok od toho, aby po tridsiatich rokoch získal prvý titul v anglickej lige. A stále nie je isté, či ho získa.

Jeden zápas k dobru a náskok 25 bodov na druhý Manchester City. Liverpool má v tomto momente anglický titul skutočne na dosah. Teda, má aj nemá. Po športovej stránke prakticky nikto na svete nepochyboval o tom, že tím nemeckého trénera Jurgena Kloppa nezíska trofej pre víťaza Premier League. Veď The Reds stačilo v uplynulých ôsmich zápasoch vyhrať dvakrát a mali by istotu. Respektíve im stačilo iba čakať na to, že ich súperi zakopnú.

Jednoducho, takmer istá situácia. Ale zasiahla vyššia moc. Premier League je momentálne prerušená a i keď sa predpokladá, že sa v lete dohrá, potvrdiť to nevie nikto. Okrem toho, treba si uvedomiť, že v anglickom futbale sa líšia názory na to, ako by mala byť liga vyhodnotená, ak nebude dohratá. Ak totiž Liverpoolu bude udelený titul, čo bude s miestenkami do Ligy majstrov a do pohárovej Európy celkovo?  

Veď taký Manchester United na piatom mieste stráca v tomto okamihu na vytúženú prvú štvoricu iba tri body. Rozhodnúť o tom, že Diabli si LM nezahrajú, by preto teraz vôbec ale vôbec nebolo fér. A podobná situácia je na konci tabuľky, kde o záchranu bojuje hneď niekoľko tímov. Desať zápasov do konca súťaže môže kluby, okrem prvého, na všetkých miestach poriadne premiešať. A presne to si uvedomujú aj samotní šéfovia najsledovanejšej futbalovej ligy na svete.

Objavili sa rôzne teórie. Ako napríklad, že ak Premier League nebude dohraná, Liverpool dostane titul, do Ligy majstrov pôjde TOP 4 tak, ako je teraz. Teda, dostal by sa tam aj piaty Manchester United, pretože druhý Manchester City nemôže hrať dva roky Champions League kvôli trestu od UEFA. A čo by bolo so zostupom? Nezostúpil by nikto a z druhej najvyššej súťaže The Championship by postúpili aktuálne prví dvaja Leeds United a West Bromwich Albion.

V ďalšom ročníku by v Premier League hralo 22 klubov a zostupovalo by ich rovno 5. Fanúšikovia by sa mohli tešiť na 42 kôl. Jednoducho, bolo by to napínavé. Treba si totiž uvedomiť, že Leeds a WBA rátajú s prémiami za postup o ligu vyššie, ktoré sa môžu podľa relevantných zdrojov vyšplhať až na 150 miliónov libier. To by boli extrémne veľké straty.

Aktuálne to vyzerá, že aj keď sa situácia vo Veľkej Británii ešte zďaleka neupokojila, fanúšikovia sa môžu v lete tešiť na bohaté stávkové ponuky pre futbal. Počas mesiacov, kedy je pravidelne na programe takzvaná uhorková sezóna, budú môcť svoje financie investovať do obľúbených klubov, ktoré majú v tom čase väčšinou voľno, respektíve hrajú prípravné zápasy v kútoch sveta, kde sa počas rozbehnutého ročníka nedostanú.

Dohranie ligy je v záujme Liverpoolu a aj viacerých klubov, ktorým predovšetkým aktuálna tabuľka nevyhovuje. Ktovie, ako by na situáciu reagovali napríklad v Chelsea, kde si tesne držia štvrtú pozíciu a niekoľko hráčov momentálne majú zranených. Každopádne, mal by zvíťaziť zdravý rozum a šport.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal