Sledujte nás

Futbal

Ako Sheffieldu gól neuznali

Sheffield dal regulérny gól, no zápas proti Aston Ville aj napriek tomu skončil 0:0. Ako je to možné?

Ako Sheffieldu gól neuznali

Premier League je späť. HURÁ! Avšak s hráčmi sa na ihrisko nevrátila Goal-line technology, čo na vlastnej koži pocítili hráči Sheffield United.

Priamy kop, rozpačitý brankársky zákrok, nechcené ťuknutie od obrancu a lopta v náručí brankára skončila za gólovou čiarou. Videli to všetci. Teda až na hodinky hlavného arbitra, ktorý jasne ukazoval, že gól nebol, nie je a nebude. Technológia rozhodla, Sheffield neskóroval.

Táto situácia vyvolala obrovskú vlnu reakcií. Najskôr sa hovorilo o tom, že technológia sledujúca bránkovú čiaru nebola zapnutá, preto gól nesignalizovala. Pravda je však pravdepodobne niekde inde.

Poskytovateľ technológie Hawk-Eye vydal oficiálne vyhlásenie, v ktorom sa okrem iného hovorí aj to, že kamery jednoducho gól nevideli. Mohlo za to postavenie brankára, obrancu ale tiež tyčky. Také niečo sa nestalo ani raz za viac ako 9000 zápasov, v ktorom sa táto technológia využívala.

Celé vyjadrenie si môžete prečítať nižšie:

Hawk-Eye oficiálne vyhlásenie

Ukázalo sa teda, že technológia nikdy nebude dokonalá. Otázkou však zostáva, čo by sa dialo, ak by sa podobná situácia stala napríklad v zápase, v ktorom ide o titul. Alebo o zostup.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal