Sledujte nás

Futbal

Dvaja spoza piva: Hodnotenie finále Ligy majstrov

Čakali sme veľa. Dostali sme málo. Už to nezmeníme ale na druhej strane poriadne zhodnotíme.

Kai Havertz vo finále Ligy majstrov
Foto: SITA/AP Photo/Manu Fernandez, Pool

Čakali sme veľa. Dostali sme málo. Už to nezmeníme ale na druhej strane poriadne zhodnotíme. Vitajte pri poslednom ligomajstrovom Spoza piva. Mávam na Moravu a samozrejme vítam kolektív.

Peťo

Čo bolo, bolo. Terazky som vyhral Ligu majstrov. Povedal si Thomas Tuchel, keď si spomenul na pracovnú náplň u posledného zamestnávateľa. Či je výsledok zaslúžený z herného hľadiska, nechám na odporníkov rangu Laca Borbélyho a ďalším. Avšak mne ako pseudonezaujatému fanúšikovi, ktorý chcel, aby prehrali obaja, to bolo na Vysočine, Nitranovi a ďalších salámach československého aj svetového rangu.

V čase finále si vlády na čele s Igorom (hej viem, vraj Edo, ale všetci vieme svoje) a ako bratia Česi radi vravia našim ŠtBákom Andrejom povedali, že hoši z Nagana, konečne si môžete hrať ten váš fodbal, akurát, že to už nestíhate dohrať. Výhoda záverečných párty je v tom, že na to nepotrebujete 15 víkend, ale stačí jedna sobota. A tak to bolo aj včera, ochutnávka rumov a finále Ligy majstrov. Pepova ultraofenzívna zostava maximálne sterilná jak sterilný Sterling na sterilnej ľavej strane, to už aj Zdena v kriede, jure a triase predpovedala, že takto to nepôjde. Chlope, to si vážne chcel oživiť hru Fernandinhom? To aj v Osikove bez trénera robia rozumnejšie taktické šachy a maty. Ale kto som ja aby mudrosráčoval?

Nemáš mono pod okolo jak KDB, nemáš pravdy. A nemáš ani trofej Ligy majstrov. Ako povedal klasik Kai, kakam na to, že som stál najviac v histórii klubu, vyhral som Ligu masjtrov. Že nastupuješ z lavičky a stojíš 80 mega je druhá vec, dal si góla amigo. Ja góla nedám a tiež by som sedel za 80 mega a 140 litrov na účte by som aj ja mal také kecy.

História (teda fanúšikovia Liverpoolu) si pamätajú iba víťazov, zo včera si pamätajme Chelsea. Lepšiu Chelsea ako z Mníchova. Vidíme sa na EURO, dovtedy objavujte nové pivenka dámy a páni.

Timo

Čas do výkopu mi plynul pomalšie jak pondelková matika na strednej. Chmeľového chleba nakúpené a očakávajúc začiatok prezerám základné zostavy. Chelsea podľa očakávaní parádna skupina hráčov so zabezpečenou obranou, dostatkom kreativity dopredu, ale čo si budeme nahovárať, no Kanté – no Trofeje. Pepe si chcel asi pred svetom dokázať, že aha, viem vydumať i takú volovinu, čo ma síce bude stáť dlhoročnú prácu na to dostať sa do finále, ale neva. To je tak, keď do defenzívny vložíš viac jak členské štáty NATO a nakoniec pustíš svojich do zápasu so značkou životný bez DM. Dosť nedobrý nápad.

V zápase ma okrem múdrostí Mareka Saparu udivovalo aj pár ďalších vecí. Smutný Walker bez útočného výpadu, stratený Syn/Zin/čenko, čo zbehoval do zálohy jak keď ja zbehujem z bytovky na abečko po milk for kavej. Takto sa to nerobí do však viete čo. A Sterlingáč? To je také, že aká jedenástka, taký Rusnák. Reece James mu rýchlo ukázal, že tudy to dnes nepujde, ombre. A tak aj bolo. Wernerove dve zajehodené superšance neprekvapili, ale nechcel by som vtedy dať Tuchela na detektor lži, bo by bolo po spolupráci. Kai otvoril a zároveň aj zatvoril skóre zápasu, ktorý bol pre futbalového NEZAUJATÉHO nadšenca polotrestom. Škoda, možno o rok.

Marcel M. povedal, že Chelsea vraj nie je zďaleka najlepším tímom v Európe, ale má trofej. Ja viem, prehrať 11:10 na penalty zabolí. Alebo teda vypadnúť v osemfinále. Budem sa opakovať ak napíšem, že škoda, možno o rok. Pozrel by som si zápas lepšieho. Kompaktne lepšieho. Celkovo lepšie reagujúceho tímu s takou kvalitou.

Držte sa. Prichádza EURO a sním nálož nielen odviazanej debaty Spoza piva. Možno už s kolegom strihneme aj spoločné sledovanie pri točenom. Šťastie praje odvážnym a bohatým je to jedno, tí si ho kúpia. Dovidenia, kolektív.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal