Sledujte nás

Futbal

EURO 2020 Spoza piva: Hodnotíme zápas Holandsko – Česko

Odhodlanie, výkonnosť, vysoká kvalita a precíznosť, ale hlavne odvaha a nebojácnosť. Proste Česi mali proti Holandsku na výbornú všetko, čo nám chýbalo.

Holandsko - Česko, EURO 2020
Foto: SITA/(Attila Kisbenedek/Pool via AP

Odhodlanie, výkonnosť, vysoká kvalita a precíznosť, ale hlavne odvaha a nebojácnosť. Proste Česi mali proti Holandsku na výbornú všetko, čo nám chýbalo. Zdravíme Spoza piva.

Peťo

Aký je rozdiel medzi českou a slovenskou reprezentáciou? Asi taký, že tak tragickí ako boli tento rok naši operenci, tak boli rovnako mizerní bratia z českých zemí, Moravy a Sliezka pred piatimi rokmi. A tento rok je to naopak. Zaslúžene. Len tak mimochodom, ten obrat nastal po vzájomnom zápase Ligy národov, po ktorom Vladko robil taxikára a nevedel prečo ide s kamarátmi do goldenlajfu v Senci a po ktorom tréner Kozák zadelil legendárny standup na legendárnej tlačovke. A ešte predtým položil funkciu. #obyčajníľudia

Coufal, Bořil (aj keď dnes nehral), Souček, Holeš, Ševčík, Král, Masopust. Len tak v rýchlosti menoslov hráčov, ktorí hrajú alebo prešli Slaviou Praha v posledných rokoch, kedy udivovali svojimi výkonmi v pohárovej Európe. Prirovnajme si rovnakú koncepčnú prácu v Slovane Bratislava jak futbalovom tak aj hokejovom, kde chceli budovať mužstvá, ktoré budú základom pre reprezentáciou. Hej akurát nepovedali, že jedna bude základom pre bývalú Juhosláviou druhej cenovej kategórie a druhá pre kanadskú tretej až štvrtej cenovej. A potom sa ešte raz pozrime na Slaviu Praha. Hej, tak sa to robí do psej matere.

Poniektorým vyvoleným som to vravel a písal, Holanďania v tej prašivej skupine by to uhrali aj keby hrali o dvoch menej. Stačilo proti ním postaviť silovejšie mužstvo a pakujú sa domov. De Boer mal postaviť dopredu van Nistelrooya, furt by zrobil viac jak tí čo tam boli dnes.

PS od Jaromíra Bosáka: „Češi píšou pohádku, kterou by jim záviděla i Božena Němcová i Karel Jaromír Erben. Naopak pro Nizozemce je to spíš pohádka bratrů Grimmů.“ Nedá sa nesúhlasiť.

Gratulujem bratom a snáď potešia svojich fanúšikov (aj mňa) aj vo štvrťfinálovom Baku.

Timo

Česi ako nebezpečný tím schopný ohroziť, respektíve nedovoliť Holandsku easy postup medzi najlepšiu osmičku. Takto nejak zneli pred zápasové myšlienky a predpovede. Zabudni. Kým si Látal v štúdiu spomenul na prvú vetu čo chcel povedať, zápas bol v plnom prúde a šancí /aj keď bez nejakej extra príležitostí na gól/ sa rodilo čoraz viac. Dumfries lietal jak Rajnér hore dole, ale čo z toho šefko, keď ti dnes nik nepomôže. Holeš dal už kariérny druhý gól z kategórie TYVOLEEEEE a assist, akú pripravil Šikovi, to JAKO VOLE TY VAROOO.

Oranjes v druhom polčase pôsobili z časti ako Slovensko. Nehybné, slabé, utrápené a neschopné jednej solídnej lopty do priestoru súpera. De Ligt sa neskôr zahral na volejbalistu či vodnopólistu či kto vie na koho, ale každopádne si to dnes dojebabral ombre. Malen je mladý a neskúsený a bla bla bla… na EURO sa neskúša ani nevyhovára. Naši dovolenkári to už vedia, dnes to vie aj De Boer, ktorý po tutovke útočníka z PSV len nepríjemne krčil tvár.

Ďalej si hráči od Michala Davida zmerajú sily s Dánskom. Kks, to bude podívaná. Dole kloboukem, hoši.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal