Sledujte nás

Hokej

S kým prehrali Česi?

Pokiaľ si stále myslíte, že hokejovo je to Švajčiarsko predsa len furt švajčiarsko, potom čítajte.

Švajčiarsko - Česko na ZOH 2022 v Pekingu
Foto: SITA/Bruce Bennett/Pool Photo via AP

Reči o tom, že Pešán je o ničom, Česi nemali formu ani strelca, že ich hokej celkovo upadá a na konci dňa idú bratia zaslúžene domov zakrýva trochu fakt, proti komu vlastne hrali. Bo pokiaľ si stále myslíte, že hokejovo je to Švajčiarsko predsa len furt švajčiarsko, potom čítajte.

Helvéti majú osem miliónov obyvateľov, najviac nemocničných postelí na tisícku ľudí na svete a viac Starbucksov ako bankových pobočiek svetovej extratriedy. Vo vláde, ktorej verí 77+% ľudí, tu sedí sedem ministrov a vôbec, politický systém aký nájdete tu, už nenájdete nikde inde na svete. Neexistuje pravica, neexistuje ľavica a ak niekto vlastní kompletne celý štát, tak iba jeho obyvatelia. Politici nekradnú, lebo nemajú ako, dépeháčka činí rovných osem percent. Každý muž tu povinne drží doma zbraň a všetci sú odmala tak enviromentálne „friendly“, že dieťa nevypľuje na chodník ani žuvačku. V obchode so zvieratkami si kupujete takmer zásadne dva kusy, to aby vám to jedno doma nedajbože neplakalo. Len učitelia v tejto malej krajine divov nedostanú na Vianoce stovku. Lebo zarábajú päťkrát viac ako napríklad naši.

A hokej v krajine, ktorej ešte ani rozmery vlajky nemajú akoby všetko s kostolným poriadkom? Zaujímavé je, že každý 1.6-ty Slovák má hokejových Helvétov podvedome stále za autsajdrov, a to napriek tomu, že aj na ľade sú na tom „križiaci“ minimálne štatisticky lepšie, v poslednej dobe teda určite. V roku 2010 mali Švajčiari v NHL štyroch hráčov – my osemnásť, v roku 2015 nás v počte hokejistov za morom prvýkrát preskočili. Na majstrovstvách sveta sú Suisse za posledné roky ďaleko úspešnejší ako napríklad my, a ak ste videli hrať švajčiarskych spýdomanov posilnených borcami z NHL napríklad aj v Rige, nemôžete sa čudovať, že Česi boli aj v Pekingu tí druhí najlepší na pľaci. 

Fejsbuových virtuózov, čo sa tešia, ako letí české lietadlo domov, rád upozorním na fakt, že Nemci v Pekingu boli tímovo najslabší za minimálne posledných 10 rokov /Čína 3:2?/ a keby Slovač narazila na Suisse… Dopíšte si sami.

Ráno každopádne pome Slovenskooo!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej