Sledujte nás

Hokej

MS v hokeji 2022: Čo priniesol druhý hrací deň

Ak ste nestihli niektorý zo zápasov druhého hracieho dňa, prinášame vám krátke zhrnutie toho najpodstatnejšieho.

MS v hokeji 2022: Česko - Veľká Británia
Foto: SITA/Emmi Korhonen/Lehtikuva via AP

Druhý hrací deň priniesol v Helsinkách a Tampere viacero zaujímavých zápasov a okamihov. Ak ste niektorý zo zápasov nestihli sledovať, pripravili sme si pre vás krátke zhrnutie toho najpodstatnejšieho.

Kazašský debakel v réžii Dánska

Dánsko – Kazachstan 9:1

Dáni to hneď v úvodnom zápase na šampionáte rozbalili v skutočne obrovskom štýle, keď rozprášili Kazachstan 9:1. Jeden by povedal, že bolo rozhodnuté už po prvých piatich minútach (3:0), dánskym reprezentantom ale toto skóre zjavne nestačilo. Kazachom nepomohli ani viacerí naturalizovaní hráči, na druhej strane Dáni si schuti zastrieľali a okrem troch bodov si povylepšovali aj osobné štatistiky.

Sympatický výkon rakúskeho tímu

Švédsko – Rakúsko 3:1

Určite som si nemyslel, že namiesto prvého spomínaného zápasu budem mať dnes na obed zapnutý práve tento. Pred tým ale, ako pochválim rakúsky výber, musíme na začiatok povedať, že Švédi dnes nastúpili len s troma päťkami. Čakajú totiž na viacero dôležitých posíl zo zámoria.

Rakúšania rýchlostne ani technicky na švédskych korčuliarov nestíhali, no v osobných súbojoch sa im chceli rovnať. Výsledku by isto pomohol istejší brankár vzadu, no pri repre si skrátka vyberáš len z dostupnej ponuky. Nič to ale nemení na tom, že Rakúsko (s vekovým priemerom na turnaji len 26 rokov) podalo sympatický výkon a nemyslím si, že bude na tohtoročnom šampionáte len fackovacím panákom. #Ibažebybolo.

Čo ma ale skutočne nepríjemne prekvapilo, bola až zahanbujúca fanúšikovská kulisa. Spiaci pánko s troma korunkami na hrudi v zábere kamery, partička v žltom vracajúca sa z prestávky po šiestich odohraných minútach z tretiny či miestami ohlušujúce ticho na tribúnach…

Ligisti vystrieľali Čechom tri body

Česko – Veľká Británia 5:1

Skvelá príprava pred MS zakončená triumfom v oboch prípravných turnajoch sľubovala Čechom pod novým vedením silný šampionát. Na úvod vychytali naši susedia rozohrievacieho súpera, s ktorým si po opatrnejšej úvodnej tretine poradili hladko 5:1. Podiel na tomto skóre má pritom najmä prvá lajna s dvojgólovým Blumelom z Pardubíc a tiež štvrtý útok, v ktorom sa presadilo duo Flek a Černoch z Karlových Varov.

Flek sa pritom po svojom góle tešil tak, že niekoho možno aj na chvíľu zmiatol, či sa práve nehrá finálový zápas. To sú však presne tie emócie a zápal, ktorý Kari Jalonen u svojich zverencov chce vidieť a je skvelé vidieť presadiť sa na svetovom fóre ligistov či už od nás alebo z Česka. A to aj vtedy, ak ide o papierovo slabšieho súpera. Lebo tí existujú len vo vašej hlave.

Na Nemcov sme žiaľ boli prikrátki

Slovensko – Nemecko 1:2

Večer bol na programe zápas našich reprezentantov. V ňom sa postavili proti Nemecku, ktoré hralo o svoje prvé body na turnaji. Úspešne. Na zverencov Toniho Söderholma nestačili naši chlapci ani rýchlostne, ani technicky, ani vizuálne. Bohužiaľ… Určite sa teraz veľa popíše o celkovom slovenskom výkone, nepremenených šanciach, chabej presilovke 5 na 3 a mnohých ďalších aspektoch, ktoré ovplyvnili výsledok.

Dôležité je však to, že máme pred sebou deň voľna a ešte viacero dôležitých zápasov, v ktorých bude potrebné bodovať. Veď šampionát sa ešte len začal a všetko je otvorené.

Na programe bol ešte zápas Švajčiarsko – Taliansko (5:2) a večerný duel Fínska s Lotyšskom (2:1), ktorý ale nesledoval zrejme žiaden slovenský fanúšik. Preto to prosím nemajte za zlé ani mne. Jednoznačne si však tento zápas plánujem pozrieť zo záznamu.

Vidíme sa po ďalšom hracom dni!

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej