Sledujte nás

Futbal

Traja Spoza piva: Katar – Ekvádor (0:2), MS vo futbale 2022

Dostala teta v Páli vám to otázku, že kde sa konajú tohtoročné MS vo futbale. Povedala, že Kartak, teda Traktar, ale je to Katar.

MS vo futbale 2022: Katar - Ekvádor
Foto: SITA/AP Photo/Darko Bandic

Dostala teta v Páli vám to otázku, že kde sa konajú tohtoročné MS vo futbale. Povedala, že Kartak, teda Traktar, ale je to Katar. Vitajte v Spoza piva. Aj vás vítam, chlapci.

Timo

Až do piatka som bol pozitívny, ale až potom mi vyšiel pozitívny test. Shit. S karanténnou náladou a ustupujúcimi príznakmi som sa zadebnil v chyži /rozumej izbe/ a nechtami som škrabkal na stenu, koľko hodín ostáva do otváracieho zápasu záverečného turnaja Majstrovstiev sveta.

Úvodný ceremoniál pekný, ešte aby nebol, nah. Neskôr nastúpili domáci katarskô borci ako napr. Pedro Miguel na duel s Ekvádorom, ktorého jedenástku zdobí nejedno zaujímavé meno aj z Premier League. Vývoj zápasu… neviem ako veľmi mám k dispozícií talent na opisovanie zápasu Bardejovskej Zábavy proti favoritovi.

Prečo vyhrali Juhoameričania 2:0? Lebo viac sa im nechcelo a vlastne ani nepotrebovali. Zatiaľ čo Merčiakovič spoza mikrofónu a Zeman niekde z pivnice opisovali stretnutie, stihol som sa najesť, nadopovať sa vitamínmi všetkých písmen abecedy i ťuknúť do plejka. Enner Valencia robil to, čo Enner Valencia vie. A domáci? Podľa komentátorov bol náznak ich akcie aj to, aj keď vyviezli loptu za polovicu. V preklade, dnes ani nevystrelili na bránu. 

Očakávané, mierne nudné. Teším sa na ďalšie zápasy, podcasty, debaty a všetko, čo Mundial z Arabského polostrova v nasledujúcich dňoch prinesie. Ale štúdio s Lacom Borbélym, chlopi, až toto je pasia. #HamstringPraskáAkoGumkaVGačkoch

Podcast Spoza piva - banner 1000x200

Peťo

Po zhliadnutí otváracieho zápasu tohtoročného adventného mundialu mi je úplne jasné, prečo katarská reprezentácia oného dňa chcela zápas s Domanižou. Hľadali jednoducho seberovného.

Prvé dve minúty pripomínali rugby a nebyť opsajdu, ktorý talianski rozhodcovia hľadali s väčším chcením ako ja výplatu po zaplatení účtov, tak domáci mohli byť na smiech a uterák už po troch minútach. Najsvetlejší moment domácich prišiel v 85. minúte, kedy domáci stopér prekopol celé ihrisko a domáci Al-nejaký trafil z voleja sieť nad bránou. Niet divu, museli vynechať všetkých ostatných hráčov aby sa k tomu po celom zápase dostali. Mali by na tom stavať.

Povedzme si, že Ekvádor nie je ešte žiadna hitparáda v porovnaní so Senegalom (aj keď bez Maného) alebo Holandskom. Nuž, jaký výber majstrovstiev, taká domáca reprezentácia. Čaká nás ešte 63 zápasov, ak sa každý deň odohrá obojstranne kvalitný fodbal, tak budeme môcť byť radi. Športu zdar, fodbalu v púšti zvlášť.

Samo

Katarské očakávania či ambície padli po úvodnom výkope rýchlejšie ako Bitcoin, a niet sa čo čudovať. Ekvádor nie je Domaniža, Albánsko ani Jamajka. Domáci borci zažili na mundiale skutočne tvrdé privítanie, pár náznakov akcie či niekoľko mierne nebezpečnejších situácií nepovažujem za žiaden úspech. A povedzme si úprimne, že dnešný súper bol z ich skupiny tým najviac hrateľným, teda aspoň podľa papierových predpokladov.

Zápas už od úvodných minút ukázal, ako sú na tom katarsko-naturalizovaní borci, a že môžu byť nakoniec radi, že Ekvádor po polčase ubral nohu z plynu. Ak podobne zakríknuto a bez nápadu či kombinácie vybehnú aj proti Senegalu či Oranjes, očakávajme hokejový výsledok už do polčasu.

Pivko nepivko, je pred nami ešte pekná nádielka svetového futbalu a verme, že dnešný duel bol len miernym odvarom toho, čo nás čaká v najbližších týždňoch.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal