Sledujte nás

Futbal

Košickým fanúšikom došla trpezlivosť, skandovalo sa „Šoltis out!“

Jedenásť zápasov, len dve výhry, jedna remíza a až osem prehier. Taká je vizitka košického FC v premiérovej prvoligovej sezóne po ôsmich rokoch. A fanúšikom to samozrejme nestačí…

FC Košice, fanúšikovia
Foto: fckosice.sk / Šimon Pavlišin

Jedenásť zápasov, len dve výhry, jedna remíza a až osem prehier. Taká je vizitka košického FC v premiérovej prvoligovej sezóne po ôsmich rokoch. A fanúšikom to samozrejme nestačí…

Košičania sa v sobotu predstavili na domácej pôde proti taktiež trápiacej sa Banskej Bystrici, ktorá nedokázala vyhrať vo svojich posledných troch zápasoch. A že prvých 11 minút bolo pohladením duše pre každého košického fanúšika. Dva výstavné góly a rýchle vedenie proti papierovému favoritovi, čo viac si želať. Ale to bolo zo strany domácich všetko. Dukla sa rýchlo dostala do tempa, na čo Košice nedokázali odpovedať a najmä prispením dvojgólového Roba Polievku otočila skóre. Lebo že toto už nie je druhá liga bejbe.

Klasické otrepané vulgarizmy už ku koncu zápasu, kedy bolo o výsledku rozhodnuté, nahradil nový pokrik, na ktorý neboli uši košického fanúšika doteraz zvyknuté. K celému ultras sa pridalo aj niekoľko ďalších hlasov z hľadiska sa štadiónom nieslo „Šoltis out!“. A ja som ostal v nemom úžase. Tréner, ktorý len pred niečo viac ako rokom prišiel do Košíc a hneď vo svojej prvej sezóne splnil svoje postupové ciele, je teraz terčom kritiky. Lebo sa v úvode sezóny nedarí. A to za sebou ešte nemáme ani len jeseň. Z hosana na ukrižuj za niekoľko mesiacov. To je také naše slovenské.

Áno. Výkony a výsledky nie sú vôbec ideálne, často chýba na ihrisku väčší chtíč a srdiečko. Ale treba brať do úvahy napríklad aj nedávnu početnú maródku, časté obmieňanie formácií a základnej zostavy či problémy na stopérskom poste.

Navyše Košičanov teraz v lige čaká skutočne nabitý program, postupne sa postavia proti Slovanu, Dunajskej Strede, Trnave a Žiline, takže sa máme na čo tešiť. Avšak práve prípadný bodový zisk proti niektorému z veľkých favoritov na titul môžu postaviť fanúšikov opäť na stranu trénera a tímu.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal