Sledujte nás

Ostatné športy

Na koho sa najviac tipuje v prezidentských voľbách?

Pozrime sa bližšie na hlavných kandidátov, súčasné kurzy a na koho sa najviac stávkuje.

Prezidentské voľby 2024 - kurzy a stávky

Blíži sa ďalší dôležitý moment v politickom živote našej krajiny – prezidentské voľby. Zatiaľ čo sa verejnosť zaujíma o politické programy a postoje kandidátov, stávkové kancelárie intenzívne monitorujú situáciu a stanovujú kurzy na výsledky volieb. Pozrime sa bližšie na hlavných kandidátov, súčasné kurzy a na koho sa najviac stávkuje.

Kedy sú prezidentské voľby 2024

Už 23. marca 2024 sa uskutoční 1. kolo prezidentských volieb, kedy voliči pôjdu k urnám, aby zvolili nového prezidenta, ktorý bude reprezentovať našu krajinu v nasledujúcom období. Termín bol spoločne s druhým kolom určený na 8. januára predsedom Národnej rady SR, Petrom Pellegrinim

Prezident sa v prvom kole zvolí vtedy, ak získal nadpolovičnú väčšinu hlasov všetkých voličov, ktorí sa zúčastnili na voľbách. Inými slovami, musí ho voliť viac ako 50% z tých, ktorí odovzdali svoj hlas.

V prípade, že sa tak nestane, prebehne druhé kolo 6. apríla. Prezidentské obdobie súčasnej prezidentky Zuzany Čaputovej končí 15. júna 2024 a v týchto voľbách kandidovať nebude.

Kto kandiduje na prezidentské voľby 2024: Prehľad kandidátov

Prezidentom Slovenskej republiky sa vo voľbách môže stať každý občan SR, ktorý dovŕšil 40 rokov, je právne spôsobilý a získal podporu 15-tich poslancov NR SR, alebo 15 tisíc podpisov od občanov.

O post hlavy štátu sa v roku 2024 uchádza 11 kandidátov, medzi ktorými nájdeme viacero známych mien s rôznymi programami a skúsenosťami. Medzi tých najznámejších patria Peter Pellegrini, súčasný premiér a predseda strany HLAS-SD, Ivan Korčok, nezávislý poslanec a bývalý minister zahraničných vecí SR a Štefan Harabin, bývalý predseda Najvyššieho súdu SR.

MenoStranaPolitická orientáciaStručný profil
Andrej DankoSlovenská národná stranaNárodne konzervatívnaPodpredseda parlamentu a predseda SNS. Známy pre euroskeptické postoje a podporu tradičných hodnôt.
Patrik DubovskýNezávislýHistorik a archivár z Ústavu pamäti národa. Známy pre kritický postoj k autoritatívnym režimom a obhajobu demokracie.
Krisztián ForróAliancia-SzövetségMaďarská menšinováPodnikateľ a predseda strany Aliancia. Známy za presadzovanie záujmov maďarskej menšiny na Slovensku.
Štefan HarabinNezávislýKonzervatívnaSudca na dôchodku a bývalý minister spravodlivosti. Známy pre kontroverzné postoje a kritiku justície.
Ivan KorčokSaSLiberálno-konzervatívnaBývalý minister zahraničných vecí. Známy pre proeurópske postoje a podporu transatlantickej väzby.
Marián KotlebaKotlebovci – Ľudová strana Naše SlovenskoKrajne pravicováOdsúdený politik a líder ĽSNS. Známy pre extremistické a populistické postoje.
Ján KubišProgresívne SlovenskoLiberálno-progresívnaDiplomat a bývalý minister zahraničných vecí. Známy pre podporu ľudských práv a protikorupčného boja.
Igor MatovičOĽaNOKonzervatívno-populistickáBývalý premiér a minister financií. Známy pre nekonvenčný štýl politiky a protikorupčné hnutie.
Milan NáhlikNezávislýBývalý príslušník policajného zboru. Známy pre kritiku súčasného stavu policajného zboru.
Peter PellegriniHlas-SDSociálnodemokratickáPredseda strany Hlas a predseda parlamentu. Známy pre pragmatický prístup a zameranie na sociálne otázky.
Róbert ŠvecSlovenské hnutie obrodyNárodno konzervatívnaPolitik a predseda strany Slovenské Hnutie Obrody. Známy pre euroskeptické postoje a kritiku migračnej politiky.

Preferencie kandidátov na prezidenta: Čo hovoria aktuálne prieskumy prezidentských volieb 2024?

Aktuálne volebné prieskumy verejnej mienky poskytujú dôležitý pohľad na preferencie voličov v súvislosti s nadchádzajúcimi prezidentskými voľbami roku 2024. Medzi najväčšími favoritmi, sa nachádzajú už spomínaní Peter Pellegrini a Ivan Korčok. 

Títo dvaja kandidáti sú tzv. hlavnými predstaviteľmi koalície a opozície s reálnou šancou na víťazstvo vo voľbách. Predpoklad je, že ich uvidíme v druhom kole, ktoré rozhodne o prezidentovi SR na najbližšie obdobie.

Podľa najaktuálnejšieho volebného prieskumu agentúry FOCUS z februára 2024 sa obaja kandidáti pohybujú na hranici 35,2 % (Peter Pellegrini) a 34 % (Ivan Korčok). 

Ostatní kandidáti sotva prekročili hranicu 11% (Štefan Harabín), pod ktorou je ďalší kandidát v poradí iba s 5 % (Igor Matovič). Napriek nižším preferenciám o nich však nepochybne budeme veľa počuť najmä v mediálnom priestore.

Stávky na prezidentské voľby 2024: Kurzy Fortuna, Tipsport

Stávkové kancelárie ako Fortuna a Tipsport už teraz ponúkajú kurzy na víťaza prezidentských volieb 2024. Stávkovanie na politické udalosti, ako napr. stávky na voľby prezidenta sú medzi ľuďmi stále populárnejšie a niet sa čomu diviť. Ponúka vzrušenie z hry a zároveň možnosť analyzovať politické dianie a predpovedať jeho vývoj.

Kurzy v stávkových kanceláriách nám do istej miery naznačujú, aké šance má na víťazstvo ten-ktorý kandidát. Čím nižší je kurz, tým je podľa bookmakerov kandidát väčším favoritom. Samozrejme, kurzy sa priebežne menia v závislosti od rôznych faktorov, ako napríklad od aktuálnych prieskumov verejnej mienky, politických udalostí a kampaní kandidátov.

Tipy pre stávkovanie na prezidentské voľby:

  • Pred uzatvorením stávky si porovnajte kurzy v rôznych stávkových kanceláriách
  • Sledujte aktuálne politické dianie a prieskumy verejnej mienky
  • Analyzujte kampane a programy jednotlivých kandidátov
  • Staviť si môžete aj na rôzne iné aspekty volieb, ako napríklad na volebnú účasť, či sa do druhého kola dostane favorit, a podobne
  • Využite stávkové bonusy, ako napr. 20 € kredit zdarma v Tipsporte

A kde nájsť najlepšie kurzy na Pellegriniho, Korčoka či Harabina? Pozrite si našu tabuľku, v ktorej sme porovnali kurzy na prezidenta od stávkových spoločností Tipsport a Fortuna.

KandidátTipsport kurzFortuna kurz
Peter Pellegrini1.531.55
Ivan Korčok2.422.40
Štefan Harabin284.00222.00
Igor Matovič4105.003000.00
Krisztián Forró4975.005000.00
Ján Kubiš4975.004000.00
Andrej Danko5000.005000.00
Patrik Dubovský5000.005000.00
Marian Kotleba5000.005000.00
Milan Náhlik5000.006000.00
Róbert Švec5000.006000.00

Kurzy sú aktuálne k dátumu 6.3.2024.

Prezidentské voľby 2024: Na koho sa najviac tipuje za prezidenta?

Nielen občania, ale aj stávkové spoločnosti pozorne sledujú aktuálne prieskumy a preferencie kandidátov. Okrem nich ovplyvňuje kurzy na prezidenta i faktor toho, na koho sa najviac aktuálne stávkuje.

Konkrétne údaje od Tipsportu naznačujú, že najvyššie sumy peňazí v kategórii ”Kto získa najviac hlasov”, boli stavené na Štefana Harabina v hodnote 177 037 eur s kurzom 284. Ďalej na Petra Pellegriniho, vo výške 138 960 eur, pri kurze 1,53. Ivan Korčok zaujal tretiu pozíciu so stavenou sumou 113 074 eur a kurzom 2,42.

Hodnoty stávok sú aktuálne k 6.3.2024.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Ostatné športy