Sledujte nás

Hokej

Odišiel ďalší „zlatý“ chlapec

Odišiel ďalší „zlatý“ chlapec. Už si nesadne na trénerskú lavičku HC´05, nebudeme ho počuť spolukomentovať žiaden z hokejových zápasov, nestretneme sa s jeho povestným optimizmom.

V nedeľu 14. septembra 2014 sa bývalý úspešný hokejový reprezentant a v súčasnosti jeden z trénerov HC´05 Banská Bystrica Miroslav Hlinka rozhodol pre najťažší krok v svojom živote. V banskobystrickom byte sa podujal dobrovoľne odísť z tohto sveta.

Miroslav Hlinka sa narodil 31. augusta 1972 v Trenčíne. S hokejom začínal doma v Dukle Trenčín, kde mužstvu pomohol k zisku premiérového titulu v sezóne 1991/92 v československej lige a v sezóne 1993/94 v prvom ročníku slovenskej ligy. Následne ho angažovala Sparta Praha, s ktorou obsadil tretiu priečku v ročníku 1996/97.

Sezónu 1990/00 začal v Slovane Bratislava, no v jej priebehu prestúpil do fínskej SM ligy, kde s Jokeritom Helsinki dosiahol účasť vo finále play-off.

Nasledovali Karlové Vary, švédsky klub MODO Hockey z mesta Örnsköldsvik, ruský klub Dinamo Moskva, český HC Hamé Zlín, a tak opäť slovenská extraliga v Dukle Trenčín a MsHK Žilina. Znovu sa striedali české a slovenské hokejové kluby a napokon poslednú sezónu dohral v Banskej Bystrici.

Po skončení aktívnej kariéry pôsobil ako tréner v akadémii pre juniorských hokejistov v kanadskom Edmontone. Po ročnej pauze sa k aktívnej činnosti vrátil, keď sa stal v klube MHK Dubnica nad Váhom športovým manažérom. Od júna tohto roka trénoval hokejistov HC´05 Banská Bystrica.

Miro Hlinka reprezentoval Českú republiku (už počas pôsobenia v Sparte Praha získal české občianstvo) i Slovensko a bol jedným z najúspešnejších slovenských reprezentantov. Štartoval na štyroch svetových šampionátoch, na ktorých získal všetky medaily. Je majstrom sveta z Göteborgu 2002, reprezentoval aj na Svetovom pohári v roku 2004. Vo výbere bol jediným hráčom z Európy, ktorého nedraftoval klub NHL.

Odišiel ďalší „zlatý“ chlapec. Už si nesadne na trénerskú lavičku HC´05, nebudeme ho počuť spolukomentovať žiaden z hokejových zápasov, nestretneme sa s jeho povestným optimizmom.

Miro, budeš nám chýbať. Česť tvojej pamiatke. A ďakujeme.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej