Sledujte nás

Futbal

Opustil nás Vladimír Hrivnák

Odišiel bývalý 13-násobný futbalový reprezentant ČSSR a účastník majstrovstiev sveta v Mexiku 1970 Vladimír Hrivnák.

Keď v neľahkom roku 1969 slávil Slovan Bratislava svoj najväčší historický triumf v Pohári víťazov pohárov, nemalú zásluhu mal na tom Vladimír Hrivnák (nar. 23. apríla 1945), rodák z Banskej Bystrice, rovnako ako aj na federálnom titule o rok neskôr.

Mal vtedy vrcholnú formu a pravidelne hrával. Spolu strávil v belasom drese 8 ročníkov ako prvoligový hráč. Po odchode A. Horvátha do zahraničia ho nahradil práve on, a to nielen v Slovane, ale aj v reprezentácii. V roku 1971 nevynechal ani jediné medzištátne stretnutie. Vtedy mal už za sebou majstrovstvá sveta v Mexiku, ktoré síce nedopadlo oslnivo, ale náš stopér mal stále dôveru trénerov aj nástupcov J. Marka. Bol reprezentantom v rokoch 1969 – 1972, spolu 13-krát. 

Obranca, ktorý bol všestranným hráčom. Azda aj preto, že „pôvodným povolaním“ bol gymnasta a ovládal svoje telo ako málokto. Vedel kontrolovať pohyby, spevňovať svaly, kde bolo práve treba, nechýbala mu disciplína ani verva. Čo bolo treba urobiť, to urobil, rýchlo, tvrdo a presne. Nebol obrom obrany, ale vďaka výskoku hlavičkoval ako ostatní veľkí. Hrával najčastejšie s Vencelom, Schrojfom, Urbanom, Popluhárom, Venglošom, A. Horváthom, Mutkovičom, Hrdličkom, Joklom, Adamcom, Cvetlerom, Obertom… Čo meno – to futbalová osobnosť.

Po skončení aktívnej činnosti sa venoval trénerstvu. V pozícii kormidelníka viedol juniorov Slovana Bratislava, neskôr aj Dunajskú Stredu, ZŤS Košice, Inter Bratislava, Matador Púchov a ŠKP Bratislava.

17. októbra 2014 Vladimír Hrivnák odohral svoj posledný zápas. Zápas života, v ktorom už nedokázal zvíťaziť. Futbalový svet vzdáva hold tomuto skromnému, no veľkému hráčovi, ktorý bude navždy zapísaný zlatými písmenami v kronike nášho futbalu.

Česť jeho pamiatke.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
1 komentár

1 komentár

  1. Marián Fábian

    20. januára 2015 at 15:27

    Ďakujem pekne !!! Poznal som sa s ním osobne a dokonca absolvoval lyžiarský kurz na Poľane, kde sme vtedy, ako hráči Slovana Bratislava (dorastenci+ hráči A mužstva), ako študenti FTVŠ-UK, absolvovali povinný lyžiarsky kurz. Nezaregistroval som, že zomrel a preto vďaka, aj keď za smutnú informáciu. Marián.

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal