Sledujte nás

Futbal

MANCHESTER CITY – NEWCASTLE 0:2 … PostScriptum

Tím, ktorý sa nedávno plazil po dne tabuľky Premier League, a stále je v nej relatívne hlboko.

Tím ktorého hlavu trénera pýtajú domáci fans na klát už i rok a viac, v poslednej dobe priam urgentne, tím, ktorý nevyhral žiadnu trofej hladných 45 rokov, tím ktorého jedenástka v 4.kole Capital One Cupu na Etihad Stadium koštovala dohromady i dokopy i spolu 20milónov libier. Desaťkrát menej, ako domáca ekipa pána Pellegriniho. Obyčajný Newcastle.

Kto včera videl, vo futbal uveril. Manchester City na Etihad Stadium nikdy proti Strakám z Newcastlu neprehral, a to sa od roku 2005 stretol s pruhovanými  vo všetkých súťažiach 17-krát. “Občania”  v tejto súťaži navyše strelili v priemere 4 góly za zápas  – 29 zásahov v posledných 7-ich dueloch – a doma na Eastlands nastúpili i podľa slov charizmatického kouča Pellegriniho v relatívne plnej zbroji. Po zverejnení zostáv tesne pred zápasom, kedy i kurz na výhru belasých padol razom z 1.33 na 1.18 /?!/ malo byťúplne  jasné, že pellegriniovci zvalia Magpies ako valná guľa kuželky. “Depak”.

Newcastle v úlohe nenápadného a vopred zatrateného lúzra ukázal hĺbku futbalového srdca, bol mentálne i fyzicky na ihrisku doslova všade, nevynechal jediný šprint, skvele takticky dodržal Pardewov plán. Rolando Aarons má 18 rokov, 67 kíl, a jamajskú krv v žile, to čo včera predvádzal bol doslova malý futbalový zázrak. /Sterling 2?/ V zostave Newcastlu doslova blyšťal Ryan Taylor, ktorý hral súťažný zápas po 26-ich mesiacoch, odohrajúc kompletných 90 minút. Alan Pardew a jeho borci sú dva zápasy od Wembley, a i keď som nikdy nebol ich veľkým obdivovateľom, nikoho si neprajem vo finále pohára viac, ako práve ich.

Včera v Manchestri vyhral futbal. A pochopili to všetci, dokonca aj tí, čo napriek prehre domácich dokázali vstať a vzdať hold lepšiemu mužstvu.

Vidíme sa vo Wembley, Alan?  

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
1 komentár

1 komentár

  1. Pingback: PREMIER LEAGUE 2014/2015 … 10.kolo /sobota/ | Šport je v živote človeka oddelením hračiek. Nakupujte u nás!

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal