Sledujte nás

Anglicko

Chelsea a JA

Mám 17 rokov a fandím, vlastne milujem Chelsea FC.

Keď som mala 10 rokov, videla som prvý futbalový turnaj, konkrétne z ME 2008. Nikdy nezabudnem na vetu môjho ocka: „Dnes všetci fandia Španielom, len Nemci Nemcom.“ A tak som aj ja. Spomeniete si, kto vtedy strelil víťazný gól? Áno, El Niño. Teraz obeť posmeškov, no vtedy v najlepšej forme. Práve on spustil môj záujem o PL a priznávam, že predtým som bola skôr len akýmsi plytkým fanúšikom Liverpoolu. Snáď vám ani nemusím pripomínať ten prestup v roku 2011. 50 mil. libier spravilo svoje a Torres zmenil dres. No a Zuzka ostala sklamaná. Žiadne the Reds, ale the Blues.

Postupne som ale začala obľubovať aj Torresov nový klub. Triumf v Lige Majstrov ma presvedčil o tom, že tím, do ktorého prišiel Torres, stojí za to. Ukázal, že nemusí mať v kádri futbalistov, o ktorých sa všetci bijú. Jednoducho hrali so srdcom, jasným cieľom a aj šťastím. A môj vzťah k nim sa stále zväčšoval.

Každým dňom som im bola oddaná viac a viac. Spoznávala som ich. Ich štýl hry, ich filozofiu, v ktorej pri Mourinhovi nemám jasno dodnes. Ale verím jej. Nikdy sa nesnažím spochybňovať jeho rozhodnutia. I keď niektoré prestupy nepochopím dodnes.

Vidieť, ako sa stále zdokonaľujú a každou výhrou silnejú, ma teší. Utvrdzuje ma to v presvedčení, že sa nikdy netreba vzdávať. Len veriť. Žiadna prehra ich nepoloží na lopatky. Ich nie, ale mňa minimálne na kolená dostane. Ak sa dostanete do bodu, kedy ste zvyknutý len na výhru, potom je pre vás ťažké znášať ten trpký pocit prehry. Všetci to riešia, všetci kritizujú, no keď vyhrávajú, nik to neocení. A rovnako tak nesmiete zabudnúť ešte na jeden fakt, a síce, že Chelsea je tím, ktorý môže prehrať, ale aj vyhrať s každým. V ich prípade to pre mňa nie je vopred jasné nikdy. Veď kto to kedy videl, aby tím, ktorý hrá 90 minút s prevahou jedného hráča, prehral. To sa stane jedine CFC.

Byť fanúšikom CFC nie je ľahké, ale oplatí sa to. Je to o srdci, o pocitoch. A verím, že titul futbalového kráľa Anglicka bude na konci sezóny v modrých rukách.

Blue is the colour!

Zuzka Benková - BROsport.sk

Autor: Zuzka Benková

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Anglicko