Sledujte nás

Hokej

Ako to je s nájazdmi

Keď Majo nedal v nedeľu ani ten tretí, v každej krčme aspoň jeden Judáš uštedril na Gabiho sarkastickú poznámku o jeho schopnostiach, ale čo bežný Slovák nevidí & nevie, to potom jeho srdce zabolí.

Je logické očakávať, že ak niekto vie streliť veľa gólov a je známy kvôli breakovým situáciám, tak bude dobrý v nájazdoch, ale asi ťa musím sklamať. Z nejakého dôvodu (veľmi rád si prečítam vysvetlenie hokejistu) mnoho strelcov nedáva až tak veľa gólov z nájazdov a Gabi nie je výnimka.

Pozrime sa na slovenskú repre, kde našimi najlepšími hráčmi na nájazdy boli Demitra, ktorý bol v zápasoch tvorca hry, a Handzuš (naozaj, Mišo Handzuš). Predpokladám, že to veľa ľudí nevie, keďže slovenský komentátor v nájazdovej sérii s Ruskom Sochi vyjadril počudovanie, keď Mišo šiel ako prvý na nájazd. Pritom Handzuš mal v NHL okolo 50% úspešnosť v premieňaní nájazdov, čo je… neočakávané?

V NHL existuje ešte ďalší extrémny nájazdový exemplár Jussi Jokinen, ktorý vo svojej prvej sezóne premenil 9 nájazdov z… 9-ich. Pravdepodobne TOP hráč, čo sa týka nájazdov, ktorý iba raz v kariére prekonal hranicu 30 gólov a iba dvakrát hranicu 20 gólov. No najúžasnejšie na tom bolo, že hoci celá aréna vedela, že jeho strela pôjde pod vyrážačku, aj tak to brankár nechytil.

Odporúčam toto video od 2:34, kde je celý príbeh a ukážky jeho nájazdov.

Čiže ak nabudúce pôjde Gabi na nájazd, tak si len povzdychni a v duchu sa opýtaj, prečo ho tam tréner pustil 😉

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Hokej