Sledujte nás

Hokej

Ja Judáš 2015

Zrýchľuje tep, ovláda srdce, omračuje masy, prináša bolesť, rozdáva radosť, kuje reťaz situácií, sťaby vypadnutých zo samého života. Šport, pri ktorom nevíťazí len mohutnosť ramien, ale i sila a rýchlosť myšlienky, hra, čo ohuruje generácie a zobúdza detskú oddanosť, ono večné lepidlo, adrenalínová droga… Ľadový hokej…

Nuž, pokiaľ si ma nepamätáte z minulého roka, krátko som sa pripomenul úvodným odstavcom, pokiaľ hľadáte viac, skúste jednu zo siedmich /statočných/ častí edície JaJudáš 2014. A pokiaľ si ma pamätáte a mysleli ste si, že sa tohto roku neozvem, tu je moja odpoveď.

SLOVINSKO

Tretina PRVÁ – Hrešiť po slovensky bum prásk že JURČINA. Tatar nie a nie skočiť na alebo cez koňa. MesiašAroša oblafne Kopitar jak snehuliaka na rybníku, zelený kolotočik hokejového piadimužíka z dvojmiliónového Slovinska je pre borcov spod Tatry zadarmo a zjavne poteší  Iškariota.

Tretina DRÚGA – Slovensko spasí Laci, keď KopKopKopitarovi pri nájazde v súperovej oslabovke nedovolí potopiť chabnúci esprit slovenskej hokejovej šľachty. Tatar pri faule „dobře ví co dělá“, v ostrej Ostrave už naostro nepískaju iba rozhodcovia ale aj prví fans, čo pochopili, že modrí hrajú tak trocha biduric. Na tretí deň vstal Kristus zmŕtvych, v tretej tretine má Slovač poslednú šancu, že sa nebude zachraňovať v Áčku skrz Nórsko. Nech bože dá, my na to /ne/máme. Okrem Mariána mi je momentálne ľúto jediného Slováka, a tým je Vojtek.

Tretina TRECA – Potvrdila, že bojovný dvojkríž bol trpaslíkovi vyrovnaným súperom, dokonca aj v jeho oslabovkách hej. Bo spása prišla pod Tatry práve z nich, vďaka hokejový osude, lepím vlajku jutre na motor aj ja. Keby ten čistý zákrok spravil Chudaček Kopitarovi v NHL, má tutovo po sezóne. A najskôr i s novou zubnou kartou.

Stávka na víťazstvo Slovinska priniesla síce len plus 3 eurá – kto nevie ako nato, Judáš doučí – pocit to bol každopádne jak za 300.

Judáš necenzuruje myšlienky, nečaká odozvy, nepíše to, čo chce obecenstvo čítať. Judáš provokuje. A je. Prečo je obličaj Slovenska počmáraná farbami a plná nadšených rúk hore len keď sa hrá nejaký hokej? Ideály byť veľkými keď sme malí? Fejkový patriotizmus, ktorý ovečky čakajúce na baču zaprú hneď pri účasti na ďalších voľbách a potom už skoro úplne všade? Dung.

Judáš je cynika. Judáš je matéria. Judáš je chlad.

Ozvem sa zas. Keď príde môj čas.

JaJudáš

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej