Sledujte nás

Hokej

Ako Vůjtek „podržal“ hráčov

Jednoduchá rovnica : Sniper + tréner v NHL = góly; ten istý Sniper + Vůjtek = žiadne góly. Čo spraví tréner? Hodí to na hráčov.

Ešte pred tým, ako napíšem viac, by som chcel hneď vyvrátiť známu diskusnú poznámku „v NHL hrajú za viac peňazí a v repre nie sú motivovaní, tak to flákajú“. Čiže pred tromi rokmi to Tomáš Tatar neflákal, ale tento rok áno. Pred tromi rokmi to Graňák neflákal, ale tento rok áno. Nemyslím, a aj keby, ako je možné, že pred tromi rokmi dokázal niekto (tréner, alebo Chára, alebo Šatan alebo…) motivovať hráčov a tento rok nie?
A teraz k veci, úplne amatérske chovanie od trénera, ktorý takto sprdne svojich hráčov za to, že nevie využiť pomaly to najlepšie čo mu mohlo prísť na majstrostvá. Trápenka v každom zápase, aj v tých vyhratých s čajíkmi tohto turnaja.
Chcel by som sa opýtať pár otázok, a ak niekto vie odpoveď, prosím napíšte!

Kopecký povedal, že keď zistili, že chytá Saros, žiadna špeciálna príprava k tomu nebola. Prosím?! V NHL je na každého brankára štatistika, kde ktorý dostáva najviac gólov a tréner naordinuje svojim hráčom, kam má ísť väčšina striel ( a oni to samozrejme dodržiavajú).

Daňo hral v štvrtej lajne? Máme 7 hráčov z NHL, traja z nich mali akotakú sezónu a hrali v prvých dvoch útokoch (Gáborík, Tatar, Daňo). Okrem toho Daňo hral v tej formácii na Hartnella, tak prečo neskúšal Daňa aj s Tatarom, keď to s Majom nešlo?

Jurčo hrá dnes v štvrtej lajne. Neviem čo ste videli včera vy, ale ja som videl Jurča hrať lepšie ako 90% tímu, ale prečo nie?

Bartovič až dnes vyradený z druhej lajny? V prvých štyroch zápasoch som mal pocit, že asi chce získať pozvánku do požiarnickeho zboru, keďže mal viac tutoviek ako polovica útočníkov.

Miklík na presilovke? Jasné, pravák, ktorý má zlepšiť strelecké možnosti. Včera dostal tri či štyri nahrávky, aby pálil z prvej a ani raz to nedal. Jediné, čo vyčítam Trťovi je, že aj v tretej tretine veril/dúfal/skúšal, že to Miklík dá.

Brankár odvolaný 40 sekúnd pred koncom? Asi preto, lebo predtým sme nemali pásmo. No a čo? Ak prehrávaš o dva góly, tak odvolávaš brankára 3 minúty pred koncom ak chceš mať aspoň šancu (viď posledný zápas Minnesota vs. Chicago). Nemáš pásmo? Tak aspoň máš puk a musíš to risknúť. Nie… my počkáme na pásmo 40 sekúnd pred koncom zápasu. Za 40 sekúnd by nedal 2 góly ani all-stars team. Toto malo aký zmysel?!

Toľko môjho rozčarovania a najmä z výroku trénera, ktorý neberie prehru tímu s dobrými hráčmi na svoje triko, ale blato hádže navôkol.

PS: Rozmýšľali ste nad tým, prečo ľudia zbožňujú Sagana? Keď Sagan dá šialený výkon, skončí druhý a nikto z nás nechápe, ako sa mu to podarilo, tak povie „Spravil som chybu, mal som to spraviť inak….“ Šmariť vinu na iných je to najľahšie, čo môžete spraviť.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
1 komentár

1 komentár

  1. Janka

    10. mája 2015 at 17:51

    píšeš mi z duše. skvelý článok, a múdry človek ten, kto ho písal. Bohužiaľ 🙁 aj keď, rešpekt pred Vujtekom, v 2012 z chlapcov spravil strieborný tím, no toto sa nedá len tak prepáčovať donekonečna…

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej