Sledujte nás

Ostatné športy

Čo je to byť Majster sveta?

Včerajšia logická a zaiste oprávnená erupcia radosti na Slovensku ma priviedla znova k starému zamysleniu nad tým, ČO vlastne znamená byť majstrom sveta. Existuje v športe ešte niečo viac?

Ako napísala jedna múdra žena, „…za každým titulom MS je kopec driny, odriekania, bolesti, odvahy, a bojovnosti. Tituly MS neprichádzajú sami od seba s ľahkosťou a bez námahy, rôzne športy – rôzne cesty ku sláve a k titulom, preto si myslím, že sa nedá porovnávať, ktorý titul je hodnotnejší a vzácnejší. Treba obdivovať a tešiť sa s víťazom, lebo vieme, že radosť z prvenstva je jeho jediná pravá odmena za všetko, čo musel obetovať a podstúpiť…“ Ale…

Spýtajte sa proficyklistu, či by chcel radšej vyhrať majstra sveta alebo Tour de France. Očakávaná odpoveď je presne to, o čo mi ide. Spýtajte sa Hossu, či by chcel byť trikrát majstrom sveta alebo raz vyhrať Stanley Cup. Majster sveta je denotácia, ktorá u mňa vylučuje akúkoľvek možnosť, že existuje niečo viac ako môj výkon, že niekto je v danej disciplíne lepší ako ja. Môžem byť majstrom sveta, keď zdolám Mt.Blanc, pričom viem, že existuje Everest? A že navyše tuším, že práve teraz ho zdolávajú ďalší piati borci? 

Medzi F1 a 20-kilometrovou chôdzou Mateja Tótha je zívajúci rozdiel diametrálne rozličných športových filozofií, ani Fittipaldi nemohol byť majstrom sveta po jednej Monze, zaujíma ma ale furt to jedno a jediné…

Nikomu nechcem siahať na idoly a určite nechcem znevažovať výkony majstrov, to skôr naopak, ak som však zle hovoril, vydajte svedectvo o zlom. Ak nie, nebite ma. 

Peace. JaJudáš.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
1 komentár

1 komentár

  1. Ján

    1. októbra 2015 at 17:49

    Ok, Stewe, chceš vedieť neporovnateľné! Diametrálne odlišné hodnoty. Pozor Toth bol majstrom sveta na 50km, aj tu je už rozdiel. Tour môže vyhrať aj pretekár, ktorý nevyhrá ani jednu etapu, môže sa tešiť? až na konci a každý deň, keď mu oblečú žluťáska! No môže sa stať, hypoteticky, že mu ho oblečú až na tom konci. Tá radosť je podľa mňa trošká iná, je skromnejšia. Vyhrať hoci aj len jeden pretek, to sú emocie, myšlienky víťaza „dnes na mňa nikto nemal“. Zvíťaziť na majstrovstvách sveta je byť pripravený na 110% v tom danom okamžiku! Aké je to víťazstvo, keď ani raz skutočne nevyhráš?! Zbieraš pomyselné bodiky a taktizuješ. Ono ten kto vyhrá tour aj viac krát, túži po titule majstra sveta a majster sveta naopak túži vyhrať tour. To sme my ľudia, chceme to čo nemáme, aspoň túžime, ak sa to nepodarí.

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy