Sledujte nás

Hokej

Ide o viac ako 52 hokejistov…

Keď som videl, že pred voľbami prezidenta zväzu STV spravila špeciálnu reláciu s kandidátmi, bolo mi jasné, že toto nie je len obyčajná formalitka.

Pozadie príbehu

Ešte som nezažil, žeby Slováci venovali toľkú pozornosť voľbe prezidenta zväzu. Ale išlo o nášmu srdcu drahý hokej a zároveň jednu z mála príležitostí vidieť niekoho mladého ako sa postavil starej garde. Netreba to brať na malú váhu, keď sa pozrieme na Jurka Širošíka, ktorý ozbíjal so svojou družinou viac ako celý slovenský hokej. A Mr. Ne-mňa-ček bol predsa len jeho pravá ruka.

Keď sa Lintner rozhodol prijať funkciu šéfa extraligy (teraz už Tipsport ligy), bral som to ako suchú kosť hodenú nasrdenému buldogovi, aby sa upokojil. Na moje prekvapenie to Lintner zobral, a pre mňa to znamenalo koniec, kapitulácia. Opak bol pravdou a práve teraz to začalo.

V roku 2013 Terry Murray, skúsený kanadský tréner povedal, že si vie veľmi dobre predstaviť Michala Handzuša viesť Slovenský hokejový zväz. Hoci je to Lintner, ktorý bol nominovaný do funkcie, v mojich očiach je práve Handzuš vedúca osobnosť odboja.

Morál príbehu

Táto hokejlúcia na Slovensku môže byť o viac ako o hokeji. Toto je obraz ako 52 ľudí dokáže pritlačiť zabetónovaných amatérov, ktorí nerobia svoju robotu poriadne. Možno sa naozaj snažia, ale výsledky jednoducho nevidíme. 52 hráčov, bez ktorých by náš súčasný hokej padol na dno.

A preto ak 52 ľudí dokáže pohnúť slovenským hokejom, čo všetko môže pohnúť pár ľudí na Slovensku? Čo všetko sa dá zmeniť? Alebo lepšie položená otázka „čo dokážeš zmeniť ty?“.

Prvá a tá jednoduchšia vec na zmenu je, že budeš podporovať správne veci. A tým nemyslím len veci čo sa Ťa bytostne netýkajú, ako napríklad hokej. Vraj zlodej kričí chyťte zlodeja. Budeš podporovať správneho človeka, aj keď na danej pozícii je známy Tvojho známeho, ktorý by Ti raz mohol pomôcť?

Druhá vec je, či budeš ty ten človek, ktorý bude meniť túto spoločnosť tam kde si. Tak ako 52 hráčov zmenilo hokej, aj ty dokážeš zmeniť svoje mesto, dedinu, školu, firmu, doplň čo chceš. Aj ty môžeš byť ten, ktorý bude „rozdielový hráč“ tam kde je.

Naša kultúra na Slovensku je trošku divná. Ak by niekto upozornil na to, že niekto iný podvádza, tak on sa stane tým zlým „bonzákom“. Či ide o školu alebo o kauzu CTčka kde raper Ego nadával na doktora, ktorý upozornil na problém. Možno sa to môže ironicky zmeniť cez oblasť, v ktorej by to nikto nečakal…

Hokej… A to preto, lebo na ňom „iba“ záleží. 

P.S.: Sledujte Tipsport ligu na facebooku. Naozaj sa tam dejú veci a Lintner a spol. robia dobrú prácu!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej