Sledujte nás

Anglicko

IGHALO. ODION IGHALO

Západná Afrika, Nigéria. Hlavné mesto Lagos a v jeho srdci ghetto Ajegunle. Prerušovaná elektrina, núdza o vodu, streľba, drogy. V rodine 6 detí. Mama pracuje deň a noc aby synovi zarobila na prvé kopačky, otec chce, aby radšej študoval. Víťazí futbal. Odion Ighalo. 

Chlapec, ktorý cibrí techniku kopmi do pouličných plechoviek má 18, keď opúšťa Afriku a kotví v nórskom klube Lyn. Zimu a sneh vidí prvýkrát v živote a to ho primerane šokuje. Zatiaľ čo však niektorí a jemu podobní hľadači šťastia v krajine arktickej kosy balia háby, mladý Ighalo vie, že vracať sa do minulosti je to úplne posledné, čo chce v živote urobiť.

Má 19 rokov, keď sa sťahuje do Udinese – kde okrem iného kope aj s Alexisom Sanchezom – a odtiaľ sa po majiteľskej osi dostáva do Watfordu. Miestne Sršne tu kopú Championship /2.najvyššiu anglickú ligu/ a Odion ich svojimi 20-mi gólmi prestrieľa spolu s jeho spoluhráčom a kamarátom Deeneyom /21/ rovno medzi ostrovnú superelitu. V Premier League strelil 188cm vysoký stredný útočník nateraz 12 gólov, zaručene reprezentujúc jeden z najväčších objavov i malých zázrakov sezóny zároveň.

Oddaný kresťan dnes posiela časť zarobených peňazí rodine do Nigérie, časť charitám pomáhajúcim deťom, školám a vdovám. Veľké srdce sympatického mladíka plánuje v budúcnosti otvoriť detský domov. A hrať stále lepší futbal …

Chceli sme na vianoce modernú rozprávku?

Moja úcta, Mr.Ighalo.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
1 komentár

1 komentár

  1. Mato M

    25. decembra 2015 at 20:14

    Konečne zmienka medzi preceňovanými tímami (mimo Leicester) aj o mojom naj klube 🙂 bodaj by im forma vydržala, aj Ighalovi a Deeneymu… mimochodom, pamätáte 2 zápas semifinále championship 2013? 🙂

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Anglicko